Látványos videón az orosz csapatok előrenyomulása

2023. december 11. 15:07

Amerikai agytröszt mutatta be az avgyijivkai harcok eddigi alakulását.

2023. december 11. 15:07
Traces of war in Ukraine's Avdiivka

Az orosz hadsereg október középétől próbálkozik Avgyijivka elfoglalásával. George Baross, az ISW egyik elemzője tette közzé azt a térképet, amely a frontvonal változását mutatja be október 9. és december 10. között.

Az orosz fegyveres erők az ISW által használt, geolokalizált harctéri felvételek alapján két hónap alatt mintegy 11 négyzetkilométernyi területet foglaltak el. Az északi fronton 1,5-2 kilométert, a déli szárnyon pedig körülbelül 1,5 kilométert haladtak előre. Ezért persze hatalmas árat fizettek, ugyanis az elmúlt egy hónap során legalább 221 páncélozott járművet vesztettek el. 

Nyitóképen: Avgyijivkában járőröző ukránok. Fotó: Marek M. Berezowski / ANADOLU / AFP

 

Összesen 39 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
alexandrosz-2
2023. december 12. 15:01
Nem veszíthettek páncélozott harcjárműveket, mert az angol hülyék, hülye angolok szerint csak gyalogsági ásóik voltak már egy éve is. Valaki hazudik, nem kicsit, nagyon!
remi
2023. december 11. 21:20
Na de a hohol propaganda kanálok szerint a ruszki veszteség 20-30X-osa az övéknek, szóval percek kérdése és győznek. Van ennek amúgy egy olyan oldala is, hogy a fejlettnyugati sajtóban megjelent cikkek alapján a ruszki hadiipar képes pótolni a veszteségeket (havi 100 tankot, ennél több önjáró löveget, MLRS eszközöket tucatjával ésatöbbi küldenek a frontra, igaz ennek egy része M-zárolt készlet felújításából meg javításra hátravitt eszközökből áll) banderisztán meg mostanában már csak szórványosan kap ezt-azt, innen-onnan, nyilvánvalónak tűnik, hogy jóval kevesebbet mint amit elveszít a fronton. Na de várjuk ki a végét.
bunko-jobbos
2023. december 11. 19:42
Baromság az egész- Egy háború nem lineáris. Ha A-nak 400 katonája van míg B-nek 500, akkor ha nagyjából egyenletes a veszteségek (azonos technikai feltételek mellett a nagy számok törvénye miatt az), akkor az öldöklés idejének 90% alatt nem történik nagy mozgás a frontokon (lásd I. vh.). AZtán mikor A-nak már csak 30 katonája van, B-nek meg 130, hirtelen felborul minden és A beszopja. Ezért értelmetlen ez a nyugati propaganda, hogy mennyire nem haladtak a ruszkik.
zsolti123
2023. december 11. 19:36
Kiderült: az Ukrajnának küldött amerikai támogatás 90 százaléka amerikai cégeknél landol https://www.origo.hu/nagyvilag/20231211-magyar-nemzet-kiderult-miert-akarja-amerika-az-oroszukran-haboru-folytatasat.html Megvan, ki fizesse a háborút!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!