Apokaliptikus állapotok: víz alá került Hamburg a Zoltán nevű vihar miatt (VIDEÓ)

2023. december 23. 12:10

A német meteorológiai szolgálat szerint a folyamatos eső hatására 48-72 óra alatt sokfelé 60-90 milliméter csapadék várható, de egyes térségekben elérheti a 90-120 millimétert is.

2023. december 23. 12:10
null

Németország egyes térségeiben komoly esőre és havazásra kell számítani szombaton, miután karácsony előtt a Zoltán névre keresztelt vihar komoly pusztítást okozott Észak-Európa nagy részén.

A német hatóságok komoly áradásokra figyelmeztetnek Alsó-Szászország, Hamburg, Szász-Anhalt és Bajorország egyes részein. A német meteorológiai szolgálat (DWD) szerint friss hó várható Türingiában és Bajorországban 600-800 méterrel a tengerszint fölött. Nagy mennyiségű hó várható szombaton tovább a szászországi Érchegység középső részén, ahol megnőtt a fakidőlések veszélye. Schleswig-Holstein és Alsó-Szászország keleti felében pedig csúszóssá, latyakossá válnak az utak.

A német meteorológiai szolgálat szerint a folyamatos eső hatására 48-72 óra alatt sokfelé 60-90 milliméter csapadék várható, de egyes térségekben elérheti a 90-120 millimétert is. A Zoltán nevű vihar halálos áldozatokat követelt Hollandiában és Belgiumban. Hamburgban a viharhullám miatt kiöntött az Elba folyó, amely 1 méterrel van csak a tengerszint felett.

Frissítés 13:27

Közben megérkeztek az első videók a vihar okozta pusztításról.

Hamburg egyes részei teljesen víz alá kerültek, miután az Elba folyó kilépett a medréből és a közeli utcákat elöntötte a víz.

A folyó partján lévő halpiac is víz alá került a vihar miatt.

 

Nyitókép: MTI/AP/DPA/Pia Bayer

(MTI)

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
herceg-3
2023. december 23. 20:52
"víz alá került Hamburg a Zoltán nevű vihar miatt" Sajnos, nem eléggé!
auditorium
2023. december 23. 18:38
Elővettek egy magyar nevet pusztitó viharra és árvizre. Köszönjük, mi majd Günterrel vagy Kurttal viszonozzuk természeti katasztrófa esetén. Azért reméljük ilyesmi elkerül bennünket. A TV-hiradók mutatták Hamburg és Bréma elárasztott negyedeit. A lakók nyugodtan nyilatkoztak, hozzá vannak szokva és tudják mit kell tenni, ha a tenger szintje 2-3 méterrel magasabb lesz.
Lombi
2023. december 23. 17:52
Eláztak a hamburgerek.
Dunhill67
2023. december 23. 13:51
ibrahim az a Zoltán...vagy abdul
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!