Kivégeztek egy férfit Iránban, aki állítólag együttműködött a Moszaddal

2023. december 16. 11:28

Irán már többször jelentette, hogy letartóztatott külföldi országoknak, köztük ellensége, Izrael hírszerző szolgálatainak dolgozó ügynököket.

2023. december 16. 11:28
13 Aban Tehran

A Mizan hivatalos igazságügyi honlap anélkül, hogy felfedte volna az elítélt személyazonosságát, azt írta, a halálos ítéletet reggel hajtották végre Szisztán-Beludzsisztán tartomány fővárosa, Záhedán börtönében.

A bíróság azzal vádolta a férfit, hogy „együttműködött Izrael javára folytatott hírszerzésben és kémkedésben”, „titkos információkat gyűjtött” és „propagandát folytatott az Iráni Iszlám Köztársasággal szemben álló csoportok és szervezetek javára”.

Irán már többször jelentette, hogy letartóztatott külföldi országoknak, köztük ellensége, Izrael hírszerző szolgálatainak dolgozó ügynököket.

Az Iszlám Köztársaság már korábban is azzal vádolta Izraelt, hogy szabotálta néhány nukleáris létesítményét és meggyilkolt több iráni tudóst.

Pénteken 11 rendőrt öltek meg fegyveresek. A támadásért a régióban tevékenykedő Dzsais-al-Adl (Az igazság hadserege) nevű beludzsisztáni dzsihadista csoport vállalta a felelősséget. 

Egy éve, 2022 decemberében négy férfit akasztottak fel, miután halálra ítélték őket Izraellel való „együttműködés” miatt.

(MTI)

Nyitókép: Hossein Beris / Middle East Images / Middle East Images via AFP

 

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
lájkbajnok
2023. december 16. 13:02
Plusz nen hordott fejkendőt.
Syr Wullam
2023. december 16. 12:35
Hol van ehhez képest a Szuverenitásvédelmi Hivatal (= ÁVH © Rácz András) ... 🤪
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!