Félelmetes pusztítást végzett egy ukrán drón Avgyijivka térségében (VIDEÓ)

2023. december 29. 14:48

A felvételen az látszik, hogy az FPV kamikaze drón megsemmisít egy orosz páncélozott csapatszállító harcjárművet.

2023. december 29. 14:48

Több alkalommal is kiderült már, hogy viszonylag olcsó drónokkal jelentős veszteségeket lehet okozni az ellenséges erőknek. Csütörtökön a Kyiv Post egy olyan videót osztott meg, amelyen az látszik, hogy egy ukrán FPV drón egy orosz páncélozott szállító harcjárművet semmisít meg Avgyijivka térségében.

A videófelvételen egy BTR típusú páncélozott csapatszállító harcjármű (valószínűleg BTR–82A), illetve egy valószínűleg már sérült tank (talán T–80BVM) látható – írja a felvételt alaposabban górcső alá véve a Portfolio. A csapatszállító járművet egy FPV kamikaze drón találja el, a robbanás ereje alapján azonban úgy tűnik, hogy a BTR-ben lőszert tárolhattak.

A lap szerint az egyértelműen kijelenthető, hogy a Kyiv Post által megosztott videó megvágott felvétel, így annak a hitelessége elég komolyan megkérdőjelezhető.

A drónokkal kapcsolatban azonban ki lehet emelni egy tényt. Ahogy arról november végén a Mandiner is beszámolt,

az ukrán hadiipari cégek havonta körülbelül 50 000 FPV drónt gyártanak, az oroszok viszont ennek a mennyiségnek a hatszorosát.

Ez a tény még a későbbiek során nagyon fontos lehet a háború kimenetele szempontjából.

A manipulált felvételt itt tudják megtekinteni:

***

Ezt is ajánljuk a témában

***

Nyitókép: X

Kapcsolódó cikkek a Háború Ukrajnában aktában.

Összesen 48 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kovács Ubul
2023. december 29. 22:02
"Ez a tény" nyilvánvaló képtelenség. Kb. percenként 1 drónt jelentene napi 24 órában a hatszorosa meg hatszor annyit.
Ehetős Odó
2023. december 29. 20:15
Bírom ezeket a mandis szerkesztőket: "A manipulált felvételt itt tudják megtekinteni:..." Ha valaki nem tudná, hogy manipulált...
ptrfarkas43
2023. december 29. 20:14
Ilyen ukrán sikerek láttán érthetetlen, hogy miért nincsenek még vlagyivosztoknál az ukránok.
Ehetős Odó
2023. december 29. 20:11
"Több alkalommal is kiderült már, hogy viszonylag olcsó drónokkal jelentős veszteségeket lehet okozni az ellenséges erőknek" Igen, erre a muszkák is rájöttek. Küldik is az ún. Ukrajnába őket seregestől.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!