Felmérés: a magyarok között a legerősebb a honfitársi kötelék

2023. december 08. 15:02

A Pew Research Center kutatása szerint hazánkban a legmagasabb azok aránya, akik magukhoz közel állónak tartják a honfitársaikat.

2023. december 08. 15:02
null

A Pew Research Center legújabb közvélemény-kutatása szerint a magyarok a világátlagnál is közelebb érzik magukat a honfitársaikhoz, a lokális közösségükhöz, valamint a világon élő összes emberhez is.

A 24 országot érintő kutatásban a megkérdezettek átlagosan 50 százaléka érezte magához közel állónak a világon élő összes embert, 78 százalék a lokális közösségében élőket és 83 százalék a honfitársaikat.

A saját honfitársaikhoz való kötődés Európában a legerősebb, valamint Indiában és Japánban.

Magyarország viszont kimagasló értéket produkált: hazánkban a legmagasabb a teljes felmérésben azok aránya, akik magukhoz közel állónak tartják a honfitársaikat (93 százalék).

A lokális közösségek (82 százalék), valamint a világon élő emberek (61 százalék) tekintetében is a nemzetközi átlag fölött válaszoltak pozitívan a magyarok.

Nyitókép: Pixabay

 

Tavaszi kampány

Kapcsolódó cikkek

Összesen 54 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nempolitizalok-0
2023. december 08. 20:51
Na most libsik, bolsik. Nektek ez azért megtévesztő, mert a fajtátokat a magyarok rühellik. Megtudják, hogy libsi vagy és arrébb ülnek. Megtudják, hogy bolsi vagy arrébb ülnek, esetleg köpnek is. Kellemetlen emlékeket ébreszt a fajtátok a magyarokban, mint pld. a patkányok. Lehet történelemkönyveket lapozgatni, Terrot házába ellátogatni, ha valakinek rosszabb a memóriája.
Vata Aripeit
2023. december 08. 20:48
Nem kell ehhez kutatás. Mi magyarok kedveljük egymást. Mi egy jó nép vagyunk. A svédek pl utcaszintű barátok, a többiek sokkal bizalmatlanabbak. Mi magyarok nem voltunk se gyarmattartók, se rabszolgatartók. A politikai baromság soha nem jön szóba, mert mi magyarok alapból bízunk abban, aki tud magyarul. Nem vagyunk sokan. Mi nem utáljuk egymást. Vannak páran akik utálják magukat, de azok andriskát hívják az atv-n . Mi szóba állunk egymással. A balatonparton lángost eszünk, megkináljuk egymást a pálinkánkkal, a borunkkal, és szeretjük azokat akik helyettünk sportolnak. Mi jók vagyunk. Nem vagyunk sokan, de jó magyarnak lenni. Persze vannak hülye magyarok is, de hülye német/angol/francia/ stb több van. Szóval ha magyar vagy, érezd jól magad! Tiéd a világ :-)
JohnnyFirpo77
2023. december 08. 19:27 Szerkesztve
"A Pew Research Center kutatása szerint hazánkban a legmagasabb azok aránya, akik magukhoz közel állónak tartják a honfitársaikat." Szerintem a fidesz jobbágyok még annál is közelebb érzik magukat a honfitársaikhoz. Főleg azok, akik a Gyurcsánytól eltanult "el lehet innen menni" szöveget ismételgetik azoknak, akik őket eltartják. Erről is szívesen olvasnék majd egy kutatást.
files32
2023. december 08. 19:06
Trianon "jó" iskola volt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik