Biden szerint antiszemita hullám van Amerikában és az egész világon, ami visszataszító

2023. december 12. 08:29

Az amerikai elnök átgondolta: további támogatást ígér Izraelnek.

2023. december 12. 08:29
U.S. President Joe Biden departs for Brunswick, Maine

További amerikai támogatást ígért Joe Biden elnök Izraelnek a Hamász gázai palesztin terrorszervezet ellen vívott harcában hétfő este Washingtonban. „Amint az (október 7-i, Izrael elleni) támadás után mondtam, elkötelezettségem a zsidó nép biztonsága iránt rendíthetetlen” – mondta Biden a zsidó hanuka ünnep alkalmából a Fehér Házban rendezett fogadáson mintegy 800 vendég előtt.   

Az Egyesült Államok támogatni fogja Izraelt, amíg az ország meg nem szabadul a Hamásztól – jelentette ki. Hangsúlyozta: nem szűnik követelni a Hamász által fogva tartott túszok szabadon engedését.

„Nem hagyom abba, amíg mindannyian haza nem térnek” – mondta. 

Hozzátette: egyidejűleg azon is fáradozik, hogy 

„az ártatlan palesztin civilek több humanitárius segélyt kapjanak”.   

Biden bírálta a világszerte tapasztalható antiszemitizmust. „Egy antiszemita hullám van Amerikában és az egész világon. Visszataszító” – fogalmazott. „Amerikában nincs helye a gyűlöletnek” – fűzte hozzá. A hanuka ünnepen (a fény ünnepén) a zsidók a második jeruzsálemi templomnak a görögök ellen ie. 164-ben aratott győzelmük utáni újraszentelésére emlékeznek. Az ünnep az idén december 15-ig tart.

(MTI)

Nyitókép: Celal Gunes / ANADOLU / Anadolu via AFP

Összesen 37 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
koronaszepe
2023. december 18. 15:53
Helyes!
YouTubeRight2Laugh-Tamas
2023. december 12. 22:41
Még szerencse, hogy rólunk nem terjesztenek évek óta valótlan rágalmakat, s azok akik alig tudnak rólunk nem rasszistának hívnak minket. Vagyis épp ellenkezőleg! Bármely sportoldalunkat elárasztják kommentelők, végig rasszistázva meg amit épp betanítottak nekik! Ezek után hol érdekeljen, hogy szegény mások! Képmutatók! Naplopók!
survivor
2023. december 12. 19:46
Sok nigga muszlim...
makapaka2
2023. december 12. 18:29
Az egészért a vén szélhámos Soros , és a csapata az igazi felelős.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!