Kétmillió autót kell visszahívnia a Teslanak

2023. december 14. 06:44

Közlekedésbiztonsági hiányosság a magyarázat. Vajon mit gondolhat Musk?

2023. december 14. 06:44
MUSK, Elon;

Több mint 2 millió, az Egyesült Államokban értékesített autóját kell visszahívnia a Teslának az amerikai közlekedési hatóság szerdán közölt döntése nyomán. Az amerikai Országos Közúti Közlekedésbiztonsági Hivatal (National Highway Traffic Safety Administration) két éven át tartó vizsgálata nyomán hozott határozata szerint 

az autógyártónak az érintett járművek szoftverét frissítenie és bizonyos hiányosságokat kezelnie kell, 

amelyek az automata üzemmódra vonatkoznak.

Az előírt beavatkozásoknak azt kell biztosítaniuk, hogy az autóvezető az automata üzemmód használatakor is irányítást gyakoroljon a jármű felett, és szükséges esetben, illetve váratlan közlekedési helyzetekben képes legyen gyorsan beavatkozni. Emellett korlátozták azon területeket, ahol az „autopilot” bekapcsolható.

A közlekedési hatóság azután indított vizsgálatot, hogy 

több baleset történt az autótípus automata vezetés üzemmódjának használata közben, 

mert az bizonyos közlekedési helyzeteket nem tudott értelmezni. A kötelező visszahívás a 2012 októbere és 2023 december eleje között gyártott Tesla Y, S, 3 és X modelleket érinti.

(MTI)

Nyitókép: MTI/EPA pool/Tolga Akmen

 

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
leslie-963
2023. december 14. 10:24 Szerkesztve
Sokkal fontosabb arról beszélni,mekkora képmutató hazugság az erőltetett átállás a villany autóra. Ha már Tesla akkor legyen a MY. Ára 20-25 M. Egy alternatív hibrid suv,pl a Ford Kuga 12 M. A Tesla éves átlagfogyasztása,mindenféle veszteség figyelembe vételével kb 25 kWh/100km. Ez otthon töltve kb. 3 l/100 km, supechargeren több mint 8 liter, más márkáknak 10 liter. A Kuga fogyasztása pedig 6 liter alatt.A teljes élettartamra vonatkozó környezeti lábnyom kb azonos. Bizonyára sokan szeretik a villany autójukat, de az átlag embernek sztem nem alternatíva. Majd 10 Milla alatt és 10kwh/100 km alatt, valamint kb 500 km hatótávval.
leslie-963
2023. december 14. 10:01
Nem kell sztem visszahívni. Kap egy online szoftver frissítést oszt jóvan.
2023. december 14. 09:00 Szerkesztve
Ez pont olyan, mint mikor a VW kibocsátását cáfolta pár arc egy garázsban.... Ugyanakkor a jelenlegi, lítiumos, tisztán elektromos autókat rossz választásnak tartom. Tényleg király lesz, hogy ha menni akarok valahova, akkor utánfutó, benne dízelgenerátorral....
Advocate
2023. december 14. 08:33
Lehet, hogy csak nekem tünik úgy, hogy kilóg a lókorház? Most amikor nyiltan nekiment az olyan beteg ideológiáknak mint a Woke a gender stb. Ráadásul az X-szel is csak a baj van, és inkább republikánus húrokat penget.... Persze hogy tönkre kell tenni!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!