Zelenszkij ígéretet tett von der Leyennek a kárpátaljai magyarokra vonatkozóan

2023. november 28. 07:51

A két vezető beszélgetésében az ukrajnai korrupció is szóba került.

2023. november 28. 07:51

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök telefonbeszélgetést folytatott Ursula von der Leyennel, az Európai Bizottság vezetőjével. A két politikus az Ukrajna Európai Unióhoz való csatlakozásáról szóló tárgyalások reformjairól tárgyaltak – számolt be az RBC-Ukraine. A cikk szerint a beszélgetés során az államfő biztosította, hogy Ukrajna továbbra is teljesíti valamennyi kötelezettségvállalását, 

beleértve a nemzeti kisebbségek jogaira 

és a korrupcióellenes intézmények megerősítésére vonatkozó kötelezettségeket is. Zelenszkij megígérte Von der Leyennek, hogy Ukrajna az Európai Bizottság valamennyi ajánlását végrehajtja a december 14-15-i csúcstalálkozó előtt, amelyen a blokk országainak vezetői napirendre tűzhetik a bevezető tárgyalások esetleges megkezdését Ukrajnával.

Nyitókép: Ukrán elnöki hivatal/AFP

 

 

Összesen 28 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
szarvas-2
2023. november 29. 18:37
Z."igéretére" nem szabadna sfr alapú hitelt felvenni. Hiteltele,zsidó gazember.
Sulammit
2023. november 29. 16:42
Zelenszkij! Ahogy hírlik, nemsokára seggrepacsi lesz.
Sulammit
2023. november 29. 16:40
Hazudik!!!! Ezt Novák Katalinnak is megígérte és az ellenkezőjét tette.
mai nap
2023. november 29. 12:23
Elképzelem a beszélgetést: - Volodkó, még kéne nyugtatni Orbánt - Hogyan, drága hölgy? - Adsz egy aláírt igérvényt, hogy nem bántod a magyarjaidat. - Olyasmire gondolsz, mint Minszkben? - Pontosan, Volodkó drága 😉.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!