Újabb front nyílik? – a jemeni húszik milícia azt állítja, támadást indított Izrael ellen

2023. november 01. 21:47

Ez már a harmadik támadás volt, amelyet a húszik „üldözött palesztinai testvéreink támogatására” hajtottak végre – közölte a katonai szóvivőjük.

2023. november 01. 21:47

Az Irán által támogatott jemeni húszi milícia kedden Dél-Izrael elleni támadási kísérletet jelentett be. Azt állították, „nagy mennyiségű” ballisztikus és cirkálórakétát, valamint drónokat indítottak izraeli célpontok felé – írta a New York Times.

A húszik katonai szóvivője, Yahya Sarea az X közösségi médiaplatformon közölte, hogy a támadást válaszul hajtották végre, így kívántak reagálni a Gázai-övezetben tapasztalható „brutális izraeli-amerikai agresszióra”.

A szóvivő elmondta, hogy 

ez már a harmadik támadás volt, amelyet a húszik „üldözött palesztinai testvéreink támogatására” hajtottak végre, 

majd további rakéta- és dróntámadásokkal fenyegetett.

A Times nem tudta ellenőrizni a húszik támadásait. Ugyanakkor idézte az izraeli hadsereget, mely arról számolt be, hogy légvédelmi rendszerük elfogott egy rakétát, amelyet „a Vörös-tenger térségéből” lőttek ki. Közleményükben más „fenyegetésekről” is szót ejtettek, de hangsúlyozták, ezek közül egy sem hatolt be izraeli területre.

Arra nem tértek ki, hogy ki állhat a támadások mögött. 

Az amerikai védelmi minisztérium egy magas rangú tisztviselője azonban névtelenséget kérve elmondta, hogy az izraeli hadsereg Jemenből indított rakétákat fogott el, amelyek hatótávolsága mintegy 1200 mérföld volt – idézte a lap.

Ahogy arról a Mandiner is beszámolt, az AFP francia hírügynökség kérdésére a húszi kormány miniszterelnöke, Abdel Aziz bin Habtur azt mondta, hogy az Eliat közelében észlelt „drónok Jemenhez tartoznak”.

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Nyitókép: MOHAMMED HAMOUD / ANADOLU / ANADOLU VIA AFP

 

 

Kapcsolódó cikkek a Háború Izraelben aktában.

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
backstablive
2023. november 02. 01:06
Löjjètek az összes kutyàt. Eggyikèrt sem kàr. Mert ha nem döglik ott meg akkor àt húzza a belèt Lampedusàra a többit tudjuk
survivor
2023. november 01. 22:41
Ha baj van , küldjük Dobó Istvánt...
survivor
2023. november 01. 22:38
Nem szerettem meg az EUSAt. Izraelt se túlságosan.. De az iszlámot el kell valakinek taka.
figyelő4322
2023. november 01. 22:37
Arról a Jemenről van szó, amit az USA meg Szaudi Arábia évek óta bombáz? Nehéz elhinni... Ezek az emberek örülhetnének, hogy van még luk a hátsó fertályukon, (vagyis hogy élnek!), hiszen az országuk kb. a Paleolitikum szintjére süllyedt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!