Salvini: Mindenki a saját érdekeit védi

2023. november 29. 13:41

„Wilders jogosan védte a holland nemzeti érdeket, ahogy Orbán Viktor kormányfő is a magyar érdeket, a lengyelek a lengyelt, én az olaszt” – fogalmazott a Liga vezetője.

2023. november 29. 13:41

Matteo Salvini, a jobboldali olasz Liga párt vezetője bejelentette: december 3-án Firenzében rendezik meg az európai jobboldali vezetők nagygyűlését, amely szinte menedék azok számára, akiket Európa nagy mérsékelt politikai csoportjai számkivetettként kezelnek – jelent meg a La Stampa cikkében.

Ha sikerül kormányt alakítania, Geert Wilders, a holland választások jobboldali győztese is Firenzében lesz, akinek a lap szerint kifejezetten bonyolult viszonya van Olaszországgal, miután többször is kitűnt olaszellenes álláspontjaival. Erre Salvini azonban megértően reagált.

„Wilders jogosan védte a holland nemzeti érdeket, ahogy Orbán Viktor kormányfő is a magyar érdeket, a lengyelek a lengyelt, én az olaszt”

– tette hozzá Salvini.

A csúcstalálkozón az olasz politikus alá akarja ásni az úgynevezett „ursulai többséget”, de eddig rendre zárt ajtókra talált.

Csak a jobbközép szövetségére vagyunk nyitottak, a szocialistákéra soha. Másoktól is ugyanezt várom el. Nem tartom konstruktív kijelentésnek, hogy »soha nem kormányoznék Le Pennel vagy Geert Wildersszel«.”

A firenzei eseményen résztvevők között lesznek új arcok is, videóüzenetet küld Andre Ventura, a portugál szélsőjobboldali Chega párt vezetője, de a lengyelek, a bolgárok és a románok is képviseltetik magukat. A találkozó kapcsán Salvini kijelentette, nagyobb európai családot akarnak építeni, mint a Meloni által vezetett konzervatívoké.

Fotó: AFP/Kisbenedek Attila

 

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Beszélgető
2023. december 04. 08:55
Sajnálatos tény, hogy azzal, hogy mindegyik a maga érdekeit védi, nem tudnak egységbe tömörülni. Az olasz érdek, a holland érdek, a magyar érdek, a lengyel érdek, stb... mind más irányba visz. Közben a hígfos globalista finn ugyanúgy összeborul a göröggel, mint a litvánnal....
P.Gy.
2023. november 29. 15:22
Valahol ez lehetne 1 élhető, vállalható Eu-s jövőkép. Sokkal több nemzeti hatáskör, kevesebb centralizáció. Egy erős kereskedelmi szövetség, egy vámunió belső határok nélkül. Valahol ezen a szinten működhetne tökéletesen. A hangzatos jelszavakat, a szép eszméket, az utópisztikus elképzeléseket már ismerjük.... Akkor sem vált be a nagy unió. (Szovjetunió)
2023. november 29. 15:10 Szerkesztve
Z. Hajrá Salvini!!! Csináljátok meg!!! Minden csak szervezés kérdése!!! Tetszik!!! 💯👏💤 Megint lehet utólag szöveget javítani... Amit most írok, már ez is az... El sem hiszem!!!👏👏👏
robertdenyiro
2023. november 29. 14:41
Tévedés. A libnácikák például önfeláldozó igyekezetükben csakis a gazdáik érdekeit védik. A hálás gazdi pedig jutalomfalit ad nekik amiért ők rendkívül hálásak és aztán még önfeláldozóbban védik a gazdit.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!