Rettegnek, fegyvert sem mernek fogni egyes újoncok, de őket is be akarják sorozni Zelenszkijék

2023. november 28. 07:23

Változásokat akarnak bejelenteni a sorozás kapcsán az ukránok, hogy a sorköteleseket „a képességeiknek megfelelő beosztásokban” alkalmazzák majd.

2023. november 28. 07:23

Az ukrán kormány a sorozási gyakorlat megváltoztatását tervezi, mivel az Oroszországgal vívott, közel két éve tartó teljes körű háború után a harcképesség fenntartására törekszik – olvasható a Guardian cikkében.

A változások, amelyeket várhatóan ezen a héten jelentenek be, az egyik magas rangú tisztviselő szerint magukban foglalják majd a kereskedelmi toborzó cégek alkalmazását a célzottabb sorozások végrehajtására, és annak biztosítására, hogy a sorköteleseket a képességeiknek megfelelő beosztásokban alkalmazzák majd, és nem egyszerűen a frontra küldik őket.

Néhányan félnek, félnek meghalni, félnek lőni, de ez nem jelenti azt, hogy nem vehetnek részt más tevékenységekben... 

Most új miniszterünk van, új szemléletmóddal” – mondta Olekszij Danilov, az ukrán biztonsági tanács titkára a Guardiannak. Szeptember elején Volodimir Zelenszkij elnök menesztette Olekszij Reznyikovot, aki a háború kezdete óta volt védelmi miniszter, és helyére Rusztem Umerovot nevezte ki. 

Umerov a háború elején az Oroszországgal folytatott, kudarcra ítélt tárgyalásokon dolgozott. Pénteken Zelenszkij azt mondta, hogy Umerov minisztériumától azt várja, hogy a héten átadja neki az új mozgósítási politikát tartalmazó csomagot.

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: MTI/AP/Emilio Morenatti

 

Összesen 58 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ehetős Odó
2023. december 02. 20:05
"és helyére Rusztem Umerovot nevezte ki" Gondolom, a név hallatán a muszkák teli szájjal vigyorognak. Nomen est omen! - ahogy a művelt orosz mondja.
Intar
2023. december 02. 09:52
Az újonnan besorozott ukikat golyófogó mellényként fogják használni.
Tarpibp
2023. november 29. 07:24
Azt mondja a patkány "félnek meghalni" , miért nem ez a sok amerikai zsidó megy a frontra, aki ilyeneket nyilatkozik? Az egész ukrán vezetés amerikai zsidókból áll.
Csigorin
2023. november 28. 18:53
tisztara mint hitler vegnapjai, viszik a jugendet is a vagohidra egy tebolyult elme lazalmaiert
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!