Orosz kamikaze drónokat lőtt le az ukrán légvédelem

2023. november 24. 07:59

Ezúttal jól vizsgázott az ukrán légvédelem.

2023. november 24. 07:59
null

Ukrajna területén semmisített meg a hazai hadsereg az orosz kamikaze drónokat. A roncsok becsapódásának nem voltak halálos áldozatai, de károk keletkeztek a közeli lakóházakban – írta meg a Világgazdaság.

Oroszország 14 Sahid 131/136 típusú kamikaze drónnal és egy nagy hatótávolságú X–22-es rakétával támadta meg Ukrajnát szerda hajnalban.

Az ukrán légvédelemi minisztérium szerint hatékonyan reagáltak és sikerült valamennyi drónt még a levegőben megsemmisíteni. A támadássorozat hét órán át tartott, és Ukrajna központi, délkeleti és nyugati régióit érintette. 

Az egyik célt tévesztett X–22-es rakéta a Zaporizzsjai területen egy mezőn ért földet, károkat okozva a közelben lévő lakóházakban. Az ukrán hatóságok az egy évvel ezelőtti, az energetikai létesítmények elleni orosz támadások tapasztalatai alapján jelentősen megerősítették az érintett telephelyek védelmét, elővigyázatosságból felkészülve a hideg idő beálltával várható további orosz támadásokra.

***

Nyitókép: Media / Twitter Daily World

 

Kapcsolódó cikkek a Háború Ukrajnában aktában.

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gebsi1
2023. november 24. 08:44
a szokásos hohol propaganda, lapozzunk
dupree
2023. november 24. 08:16
Ez mindennapos sztori mindkét oldalon.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!