Németországban tartoztatták le Nagybánya korrupció miatt elítélt szökevény polgármesterét

2023. november 28. 22:06

Egy rokona útlevelével szökött Magyarországra a román hatóságok elől.

2023. november 28. 22:06
Chereches, Catalin

Németországban tartóztatták le a német hatóságok Nagybánya korrupció miatt öt év letöltendő szabadságvesztésre ítélt polgármesterét, Catalin Cherechest, aki pénteken külföldre szökött – közölte kedden este a román rendőrség tájékoztatása alapján az Agerpres hírügynökség.

A német rendőrök kedden a bajorországi Augsburg városában fogták el és tartóztatták le az erdélyi város elöljáróját, aki ellen szombaton nemzetközi elfogató parancsot adott ki a román rendőrség

 – áll az országos rendőrfőkapitányság Agerpres által idézett tájékoztatásában.

Mint írták, német, magyar, osztrák és olasz kollégáikkal együttműködve próbálták felderíteni a román politikus hollétét, akit a külföldi partnerek találtak meg és tartóztattak le.

Catalin Chereches pénteken a Pete-Csengersima határátkelőn egy rokona útlevelével szökött Magyarországra a román hatóságok elől, mielőtt aznap a Kolozsvári Táblabíróság többrendbeli csúszópénz elfogadása miatt öt év letöltendő szabadságvesztésre ítélte.

A nagybányai politikus szökése miatt Catalin Predoiu belügyminiszter vasárnap leváltotta Victor Stefan Ivascu rendőrfőbiztost, a határrendőrség parancsnokát és három helyettese közül kettőt.

Emellett elrendelte, hogy a tárca ellenőrző testülete vizsgálatot folytasson a határrendészet máramarosi regionális parancsnokságán és a petei határátkelőnél, megállapítandó, hogy milyen mulasztások következtében távozhatott Romániából a hatósági felügyelet alatt álló polgármester, „ideiglenesen meghiúsítva büntetőjogi felelősségre vonását”. A Cherechest szállító taxit ellenőrző határrendész ellen fegyelmi eljárás indult.

(MTI)

***

Nyitókép: MTI/EPA/Mircea Rosca

 

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Reszelő Aladár
2023. november 29. 16:49
Gondolom a Laura ügyésznő pedig Magyarországon is munkához lát, és megpróbálja elmeszelni mind az összes város vezetőjét, ami útbaesik Hegyeshalomig, hiszen ezekben a városokban sem állították meg, azaz pártolják a korrupciót. Az, hogy a létező magyar autópályák elkerülik a városokat, az nem lesz kifogás, de rátereli a gyanút a benzinkutasokra és a nem létező schengeni határellenőrizetre is.
tintapaca
2023. november 29. 11:39
Pedig most volt Katalin nap. Vagy ő nem akkor ünnepli a névnapját? Lesz polgármester választás Nagyváradon?
masikhozzaszolo
2023. november 29. 09:43
Na, meg vagyok lőve, megint. Ez a kerekes Katalin nem nő? Milyen világ ez?
Sala-Mate
2023. november 29. 07:28
Na romány ezt beszoptad.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!