Nem vicc: a palacsinta tésztája miatt esett egymásnak a börtönben a szlovák alvilág két legrettegettebb figurája

2023. november 29. 18:04

Túl vastag volt.

2023. november 29. 18:04

A Paraméter beszámolója szerint leopoldovi börtönben kezdett el balhézni egymással a szlovák alvilág két legrettegettebb alakja, mert az egyik túl vastagnak találta az ottani menzán készített palacsintát.

Én ezt nem fogom megenni, a palacsintának vékonynak kell lennie!” 

– állítólag ezekkel a szavakkal esett neki rabtársának a váltóhamisításért lesittelt Marián Kočner, akire májusban nem sikerült rábizonyítani a nagymácsédi kettős gyilkosságot. Kočner visszavitte az ételt a börtön konyhájára, ahol éppen az  életfogytiglanját töltő Mikuláš Černák teljesített szolgálatot, akivel kapcsolatban elmondható, hogy a gyilkossági ügyeinek se vége, se hossza. A portál beszámolója szerint az exmaffiafőnök viszont kissé zokon vette, hogy fegyenctársa ilyen apróság miatt elégedetlenkedik. A vita tettlegességig ugyan nem fajult, 

de az „étkezde hangulatát egészen feldobta”.

Később aztán, a naponta egyszer engedélyezett sétán Kočner és Černák állítólag hangos eszmecserét folytattak arról, hogyan kell kinéznie annak a palacsintának. Mikuláš Černák már több hónapja dolgozik a leopoldovi börtön konyháján. Ő az életfogytiglanosok osztályáról bekerült a „Esély a visszatérésre” programba, amelynek célja, hogy a rács mögött élőket segítse felkészülni arra, hogy szabadulásukkor visszatérnek a civil életbe. A besztercebányai nehézfiú 1997 óta ül a börtönben.

Nyitóképen: Mikuláš Černák/ Képmetszet ( You Tube)

 

 

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
anonymtalan2
2023. november 30. 10:32
Teszkátlipoká "halálra" röhögi magát.
lhotx
2023. november 30. 10:08
Ha végig ilyesmivel foglalkoztak volna, nem itt tartanának.
pipa89
2023. november 30. 09:15
Rejtői fordulat :-D
VeraMayer
2023. november 30. 02:52
A palacsinta-tészta olyan, mint a pizzatészta. Lehet vékony, de van vastagabb változata is (pizza rustica). Kočner inkább a mafia módszereket alkalmazó vállalkozó mintapéldánya, minden posztkommunista országban volt ilyen, Csehországban pl. Radovan Krejčíř. Černák viszont eleve mafiózó volt, az abszolút mafiafőnök (capo di capo) Szlovákiában, akinek minden helyi mafiafőnöknek alá kellett rendelnie magát. (Megjegyzés: mafia: olasz mintára szervezett bűnszövetkezet. Maffia: Mézga Kriszta macskája.)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!