Medvegyev megfenyegette Lengyelországot – a lengyel államiság teljes halálát vizionálta

2023. november 03. 17:36

„Pontosan úgy fogjuk kezelni Lengyelországot, mint történelmi ellenséget” – fogalmazott.

2023. november 03. 17:36

Vlagyimir Putyin elnök egyik legfőbb szövetségese csütörtökön arra figyelmeztette Lengyelországot, hogy a NATO-tagállamot Oroszország „veszélyes ellenségnek” tekinti, és elveszítheti államiságát, ha folytatja jelenlegi útját – írta a Reuters.

Dmitrij Medvegyev volt orosz elnök, aki jelenleg az orosz Biztonsági Tanács elnökhelyettese, az orosz-lengyel kapcsolatokról szóló 8000 szavas cikkében tette a megjegyzéseket, mondván, hogy Moszkvának most „veszélyes ellensége” Lengyelország.

Pontosan úgy fogjuk kezelni Lengyelországot, mint történelmi ellenséget” 

– mondta Medvegyev. „Ha nincs remény a megbékélésre az ellenséggel, akkor Oroszországnak csak egy és nagyon kemény hozzáállása lehet a sorsát illetően” – tette hozzá.

A történelem nem egyszer mondott már kíméletlen ítéletet az elbizakodott lengyeleknek: bármilyen ambiciózusak is legyenek a revansista tervek, azok összeomlása a lengyel államiság teljes halálához vezethet” 

fogalmazott.

Lengyelországból nem érkezett azonnali válasz a megjegyzéseire. Az ukrajnai háború új mélypontra taszította a Varsó és Moszkva közötti, amúgy is feszült kapcsolatokat. Az Ukrajnát támogató Lengyelország azzal vádolja Oroszországot, hogy dezinformációs kampányokkal és kémkedéssel próbálja destabilizálni az országot. Moszkva elítélte, hogy Varsó ellenséges álláspontot képvisel vele és a lengyelországi orosz érdekekkel szemben.

Nyitókép: Ekaterina Shtukina / Sputnik / Sputnik via AFP

 

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tommaso
2023. november 04. 18:07
Medvegyevet VV Putyin csajhos kutyának tartja. amelyik megugatja az ellenséget, de ha rákiáltasz, visszasomfordál a gazdája háta mögé.
Falióra tábornok
2023. november 03. 21:15
na mi van, gyima? elfogyott a vodka? :DDD
x450x00220x14658450x77xxx
2023. november 03. 20:40
Nincsenek orvosok, bezárják az urológiai fekvőbetegosztályt a szolnoki kórházban https://telex.hu/belfold/2023/11/03/elmentek-az-orvosok-bezarjak-az-urologiai-fekvobetegosztalyt-a-szolnoki-korhazban Ettől nem rettegnek a magyarok?
rugbista
2023. november 03. 19:19
Már csak ez kellett.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!