Magyarul jajveszékel a szlovák baloldal

2023. november 27. 19:25

Fico a kormányra jutása után azonnal bejelentette, bojkottálnja a Soros-pénzekből kitartott liberális sajtót, kizavarja a szélsőbaloldali érzékenyítéseket végző civil szervezeteket az iskolákból.

2023. november 27. 19:25
Deme Dániel
Deme Dániel
Magyar Nemzet

„Robert Fico újra elővette a ruhatárából a munkaruhát, kezébe vette a söprűt, és elkezdte könyörtelenül kitisztítani a szlovák közéletet a választási vereségüket mentálisan feldolgozni nem képes szlovák baloldaltól. Rohantak is rinyálni a Progresszív Szlovákia (PS) európai parlamenti képviselői Brüsszelbe, hogy vége a jogállamnak, elkezdődött hazájukban is az »orbanizáció«. S. O. S Európa!, védjetek meg minket a saját választóinktól!

A helyzet iróniája viszont elkerülte az ifjú progresszívek figyelmét: miközben a szlovák kormánypárti politikusokat vádolják szünet nélkül azzal, hogy a magyar példát követik, ők szinte egy az egyben átvették a csehizmus–donáthizmus nemzettagadó EU-fória alapdogmáit. Ugyanaz a lenéző, megvető hangnem a szlovák nemzettel kapcsolatban, amit a momentumos elvtársaik engednek meg maguknak Magyarországon, ugyanazok a módszerek, amikkel a nemzet többségi akaratát megkérdőjelezik, relativizálják és brüsszeli szponzoraik segítségével megkerülik.

...

Robert Fico a kormányra jutása után azonnal bejelentette, hogy a következő választásokig bojkottálni fogja a Soros-pénzekből kitartott liberális sajtót, kizavarja a szélsőbaloldali érzékenyítéseket végző civil szervezeteket az iskolákból, és ami a legszörnyűbb, leállítja a fegyverszállítmányokat Ukrajnának. A szlovák progresszívek természetesen őrjöngenek, mert most hogyan mutatják meg Joe Bidennek, hogy elkötelezett csatlósaik? Hány tönkretett gyermekélettel, nemileg megcsonkított tinédzserrel tudnak majd dicsekedni a globális LMBTQ-fórumokon?”

Nyitókép: AFP/Ludovic MARIN

 

 

 

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
powerage
2023. november 28. 09:54
Nem épp Szlovákiába rohant át a múltkor a magyar liberális sajtóból pár szerző?
P_F_Juli
2023. november 28. 00:05
mreinstand-2Tara Verde 2023. november 27. 21:25 "Miért hazudsz? A választási autokracia olyan illiberális találmány, ahol az uralkodó diktátort választásokon leváltani nem lehet. Ez Magyarország." Az ellenzék illusztris gyöngyszem-kommentelője a fentieket bírta leírni - és gondolom nem röhögte el magát közben. ízlelgetem a kommentet, mert kétszer kellett elolvasnom, mivel azt hittem, nem tudom értelmezni. Leváltani nem lehet választással... hogy mit nem lehet? Ha a választók nem akarják leváltani, noná, hogy nem lehet. De kérdezném, ki akarja akkor leváltani? Csak nem a demokratikus felsőbbrendű liberális baloldali, esetleg antifa egyesületek szövetsége diktatórikus módon? Érdekes választ lehetne ebből kihozni, ha bírnánk ilyen elemek fejével gondolkodni - de erről inkább lemondanék, ha nem nagy baj.
gyurica
2023. november 27. 22:42
Kiváló írás. Először látom a szerző nevét. Érdemes megjegyezni.
Claudius1
2023. november 27. 21:41
Szojátok le a mocskos ficót baromállat fideszjobbágyok. Undorító hazaáruló férgek vagytok.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!