Ki lehet-e tenni az egyenlőségjelet a Hamász és a palesztin nép között?

2023. november 18. 22:37

Ha ne adj Isten az az egyenlőségjel mégis létezne, akkor a jövő nem sok jót ígér.

2023. november 18. 22:37
Robert C. Castel
Robert C. Castel
Facebook

„Ki lehet-e tenni az egyenlőségjelet a Hamasz es a palesztin nép között?

Ez a kérdés igen sokakat foglalkoztat manapság, de talán meg többen vannak, akik számára nincs itt semmifele kérdés. A Hamasz nem egyenlő a palesztin néppel. Egy terror szervezetről van szó amelyik ráerőszakolja akaratát a csendes többségre. A Hamasz által elkövetett atrocitások nem élvezik a csendes többség támogatását.

A ragaszkodás ehhez a pozitív forgatókönyvhöz teljesen érthető. Ha ez az egyenlőségjel nem létezik, akkor van még remény a békefolyamat újraélesztésére, a békés egymás mellett élésre egy kétállami megoldás keretein belül. Ha ne adj Isten az az egyenlőségjel mégis létezne, akkor a jövő nem sok jót ígér.

Hogyan lehet eldönteni, hogy melyik válasz az igaz? Például úgy, hogy megkérdezzük a palesztinokat.
A ramallahi AWRAD, amelyik Khalil Shkaki professzor vezette nabluszi mellett, az élvonalbeli palesztin közvélemény kutatók közé tartozik, november 14-en publikálta a legújabb felmérése eredményeit (www.awrad.org)

A jelentés nem sok alapot ad az optimizmusra:

1. A megkérdetettek 75% a támogatást fejezte ki a Hamasz által október 7-en elkövetett támadással kapcsolatban.
2. A megkérdetettek 76% pozitívan ítéli meg a Hamasz szerepet ebben a háborúban, a Palesztin Autonómia szerepet viszont csupán 11% ítéli meg pozitívan. A Palesztin Autonómiát domináló Fatah frakció 23%-os népszerűségnek örvend a megkérdezettek között.”

Nyitókép: YASSINE GAIDI / ANADOLU / ANADOLU VIA AFP

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 62 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
alexandrosz-2
2023. november 20. 18:24
Tudod te jól zsidó, hogy nincs jövőtök, ahogy múltatok sincs, csak sok sok buta hazugság, lopott mítosz. Sehol nincs, nem csak a kies sivatagban.
egonsamu
2023. november 19. 20:07
Az egyenlöség jele MINDEN mohamedán ember, állam és szervezet között a KORÁN: aki még nem ismeri sürgösen olvassa, mert az az iszlám terror minden mohamedán által kötelezöen betartandó forgatókönyve. Aztán lehet relativálni, szépítgetni vagy letagadni. De Allah parancs a "hitetlenek" alávetésére, ha ellenkeznek akkor kiirtására feketén-fehéren olvasható. Allah parancsa mohamedánoknál minden ember által irt törvény felett áll. Kérdezd meg a szomszédos mecset imámját.
olajfa-0
2023. november 19. 16:42
A saját háza táján is volna mit söprögetni kastelnek.
ahinoam
2023. november 19. 15:03
Ez kérdés, szinte az összes muszlim valamilyen módon megvető vagy gyülőli aki nem olyan mint ők, vagy nem ugyanaz a vallásuk, azt hogy ezt a turizmus és a pénz miatt nem teszik, mondják az nem jelenti azt hogy a többség gyerekkortól fogva szívja magába az összes arab országban a vallást hogy a Zsidók és a Keresztények, vagy más vallásúak alja nép, pont mint a nácik esetében, inkább egyenlő e a felfogása a palesztinok többségének a nácik más népekről alkotott képével kérdést kellett volna félteni, segítek egyenlő, majd akik most védik a palesztinokat megtudják, meglássák azt hogy mit is képviselnek az "ártatlan" palesztinok akik mindenhol gyülölködnek meg fanatikus lenéző vallásúak másokkal szemben, látjuk is mi megy Németországban, stb, hát nem a békéről ismeretesek az biztos, hülye egy népség ez a muszlim
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!