Hivatalos: kiszabadult egy magyar túsz a Hamász fogságából

2023. november 26. 05:58

A hölgy már Izraelben tartoózkodik, biztonságban van – erősítette meg Szijjártó Péter.

2023. november 26. 05:58

„Immáron meg tudjuk erősíteni a jó hírt, miszerint az Izrael és a Hamász megállapodása alapján, a mai napon szabadon bocsátott túszok között van egy magyar állampolgársággal rendelkező hölgy, aki már Izraelben tartózkodik és biztonságban van” – adta hírül közösségi oldalán Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szombaton, késő este.

A tárcavezető megköszönte a katari kormánynak a segítséget, egyúttal reményét fejezte ki, hogy a túszok elengedése a következő napokban is folytatódik.

„Soltan Bin Saad Al-Muraikhi katari külügyi államminiszterrel továbbra is folyamatosan kapcsolatban maradunk és amennyiben megbízható információt kapunk, azt az eddigi gyakorlatnak megfelőlen fogjuk nyilvánosságra hozni” – zárta sorait Szijjártó Péter.

Mutatjuk az említett bejegyzést:

Nyitóképen: Szijjártó Péter. Fotó: Képkocka/Facebook-videó

 

 

Tavaszi kampány

Kapcsolódó cikkek

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Sulammit
2023. november 27. 12:24
Gratulálunk Péter ehhez az iszonyatosan felelősségteljes és megterhelő munkádhoz.
Tommaso
2023. november 26. 11:56
Jelenleg mintegy 9000 arab ül izraeli börtönökben. Mivel Izrael jogállam, a Közel-Kelet egyetlen demokráciája, ott börtönbe kerülni nem egyszerű dolog, valamit mindenképpen el kell követni érte. Merénynyletet, robbantást, késelést, szándékos gázolást, vagy rendőröknek Molotov-koktélokkal és utcakövekkel dobálását.
Tommaso
2023. november 26. 11:20
Szijjártó minden idők legalkalmatlanabb, legkártékonyabb külügyminisztere, a Fidesz diktatúrája legnagyobb bűnöseinek egyike. Nem a magyar nemzeti érdekeket képviseli, hanem - amint azt a magas kitüntetése is mutatja - az orosz külpolitika kiszolgálója Diplomáciából megbukott az egyetemen. A kettős állampolgárságú túsz kiszabadulásához semmi köze.
Tommaso
2023. november 26. 11:15
a HamaSS nem pusztán egy terrorszervezet, hanem tömehggyilkosságra szakosodott diktatúra.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik