„Ha nem lépünk, 2024 még rosszabb lesz” – figyelmeztette a Nyugatot a cseh elnök

2023. november 28. 13:18

Petr Pavel szerint jövőre fordulóponthoz érkezhet majd a háború.

2023. november 28. 13:18
null

A Corriere della Sera olasz lapnak adott interjút Petr Pavel cseh elnök, a beszélgetésben az egyik fő téma az orosz-ukrán háború volt. Elmondta: Ukrajnának egyetlen esélye volt az idei évben az ellentámadásra, ennél többet nem fog tudni véghez vinni, mert ezek drágák, megterhelőek, és időigényesek. 

Ukrajnára most nehéz időszak vár Pavel szerint, mert a tavaly év végi támadások során az ukrán energetikai infrastruktúra nagy része elpusztult, és ezt még segítséggel sem tudták helyreállítani. 

Keményen fogja ez érinteni az ukrán lakosságot, és a fegyverszállító nyugati szövetségesek irányából tapasztalt hezitálás csak tovább fogja növelni a frusztrációt”

– mondta.

Az idei tél sokkal inkább Oroszországnak kedvez szerinte, több lőszert és harcjárművet termelnek, több embert toboroznak, és szövetségeseik is erősebbek. Emlékeztetett: csak Észak-Korea 1 millió ágyúlövedéket tud leszállítani Moszkvának. 

Ha most nem tartjuk fenn a támogatásunkat, a következő év még inkább Moszkvának fog kedvezni”

– figyelmeztetett. Ha pedig Oroszország győz, az szerinte minden autoriter rezsimnek azt az üzenetet fogja közvetíteni, hogy a Nyugat meggyengült.

Nyitókép: Florian Gaertner / Photothek / dpa Picture-Alliance via AFP

 

Összesen 115 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lajoss
2023. november 29. 16:36
Tökéletes lényeglátás.
Mich99
2023. november 29. 11:28
Egy háborúpárti USA-csicska.
bbalu56
2023. november 28. 21:24
pali te hülye vagy, ó ég és még ez az elnők !!
Csigorin
2023. november 28. 18:52
a Nyugathoz nem nyult senki Pavel. a Nyugat az USA, es az EU. Nem Ukrajna, es megkevesbe Tajvan. Kapis?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!