Ez a nap is eljött: a mindig kritikus olasz lap Magyarországot irigyli

2023. november 22. 09:58

A rezsicsökkentésnek hála Magyarországon csaknem 70 százalékkal olcsóbb az áram, mint Olaszországban, ezt szúrta ki az Il Foglio, amely általában kritizálni szokta Orbán Viktort és kormányát.

2023. november 22. 09:58
Orbán Viktor; Meloni, Giorgia

Olaszország fényévekre van Magyarországtól az áramárak szempontjából – írja az Il Foglio az Eurostat mutatója alapján, amelyben az áll, hogy Olaszország a hatodik legdrágább ország az Európai Unióban az áram költségét tekintve.

A portál megemlíti, hogy Magyarországon a belföldi ügyfelek átlagos tarifája 69 százalékkal alacsonyabb volt.

Példaként sorolja a szerző, hogy míg mosogatógéppel való mosogatásra egy átlagos olasz 92 eurót költ, addig egy magyar 28 eurót, valamint egy hajszárító napi 5 perces működése Olaszországban évi 23 euróba kerül, miközben Magyarországon mindössze 7 euróba.

Pedig az Il Foglio nem éppen a kedvező hírekről szeret beszámolni Magyarországgal kapcsolatban: belekötött már abba, hogy Orbán Viktorral nem akartak szelfizni a nyugati politikusok, és azt sem hagyta szó nélkül, hogy Donald Trump véletlenül Törökország vezetőjének nevezte a magyar miniszterelnököt.

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

Nyitókép: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Botár Gergely

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lajoss
2023. november 22. 16:10
…hogyne,mert nem ismerik a valóságot…
Takagi
2023. november 22. 12:36
Lehet intézkedni,nem sírni kell.
Nehidd El
2023. november 22. 10:59
Kinek mit intézett a kormánya.
P_F_Juli
2023. november 22. 10:40
Egyszer olvastam valakitől, hogy sokat fogják hazánkat bántani, de eljön az a nap, amikor mindenki bocsánatot fog kérni. Nehezen volt hihető, mivel nem látszott semmi olyan folyamat, ami ezekre az előrevetített eseményekre utalt volna. Bármennyire is konteo-snak gondol bárki, akkor is kimondom, valóban bekövetkezni látszik, sőt talán a többi is... Volt más meglátása is, de ha azt leírnám, a liberális éra agyhúgykövet kapna tőle, ettől pedig szeretném őket "megkímélni"... :)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!