Daily Telegraph: Franciaország a polgárháború szélére sodródott a migráció miatt

2023. november 30. 16:59

A lap szerint könnyen lehet, hogy már csak idő kell ahhoz, hogy a jobboldal erőszakosan visszavágjon a szélsőséges muszlimoknak.

2023. november 30. 16:59

Két évvel ezelőtt kevesen foglalkoztak azzal, amikor a francia külvárosokban zajló lázadások kapcsán 20 nyugdíjas tábornok arra figyelmeztetett, hogy a zavargásokból könnyen polgárháború lehet. Most azonban már egyre inkább a polgárháború szélére került Franciaország, azt követően, hogy Lyon közelében egy arab fiatal megkéselte egy 16 éves helybélit – írja a Daily Telegraph.

A lap szerint lehet, hogy már nem kell sok idő a következő zavargásokhoz, vagy ahhoz, hogy

a jobboldal hasonlóan erőszakosan visszavágjon, és úgy döntsön, hogy kezébe veszi a dolgokat.

A tábornokok által két évvel ezelőtt megjósolt polgárháború már valóban bármikor kirobbanhat – írja a lap.

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: DIMITAR DILKOFF / AFP

***

 

Kapcsolódó cikkek

Összesen 55 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
jooeee
2023. december 01. 21:30
Legyen is polgárháború, utána rend lesz.
Volo
2023. december 01. 19:28
Ez így egy hülye megfogalmazás! Miért nem meri azt írni ez a rohadék, hogy vissza adja a pofont az, akinek számít a hazája, a szomszédja, a családja?
a straight cold player
2023. december 01. 18:45
,,a jobboldal hasonlóan erőszakosan visszavágjon, és úgy döntsön, hogy kezébe veszi a dolgokat." Mert a baloldal szarik rá, sőt minden lehetséges eszközzel segíti a donorexportot.
kizokkentido
2023. december 01. 11:20
Egy atomhatalmat rág szét az egyik ellensége belülről. Nem lenne jó vége a világunknak ha a feketék kezébe kerülne az atomfegyverek feletti rendelkezés.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik