Beleszállt Elon Muskba az EU

2023. november 14. 13:08

Az unió szabályozó hatóságai vizsgálatot indítottak a milliárdos közösségi platformja miatt.

2023. november 14. 13:08
null

Elon Musk közösségi médiaplatformját kritikák érik, amiért állítólag továbbra is dezinformációt terjeszt az Izrael-Hamász háborúról – írja a Daily Mail. Az Európai Unió szabályozó hatóságai vizsgálatot indítottak a platform ellen a Hamász október 7-i, Izrael elleni támadását követően. 

Ezzel kapcsolatban kerül említésre, hogy a holokauszttagadás 17 európai országban – Belgiumban, Csehországban, Németországban, Görögországban, Spanyolországban, Franciaországban, Olaszországban, Litvániában, Luxemburgban, Magyarországon, Hollandiában, Ausztriában, Lengyelországban, Portugáliában, Romániában, Szlovéniában és Szlovákiában – illegális. Illetve, hogy Oroszország, Ausztria, Németország, Magyarország, Lengyelország és Románia ezen kívül betiltotta a náci jelképeket. A kritikusok szerint ugyanis ezek a tartalmak is elszaporodtak az X-en.

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a Mandiner.hu számára.

Nyitókép: Alain Jocard / AFP

 

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
KBA98
2023. november 14. 17:04
Ha Ursulát ki tudja lőni az űrbe, hogy soha vissza ne jöjjön, akkor már nyertünk vele!
Performan
2023. november 14. 16:01
Faék egyszerűségű a kommunisták, így az EU kommunikációja: ha véletlenül valaki nem antiszemita, akkor azt leantiszemitázzák.
patópál
2023. november 14. 15:58
A ma deziformációja a holnap igazsága (ez persze fordítva is igaz). Szóval akkor konkrétan mi alapján akarnak cenzúrázni?
pulsarito
2023. november 14. 15:48
Egyértelműen dezinformációt csak az EU bürokratáknak és a baloldali-zöld képviselőknek, az ukránoknak, valamint a demokrata vezetésű USA-nak és Soros Györgynek szabad terjeszteni. Senki másnak!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!