Az Egyesült Királyság betiltaná a dohányzást

2023. november 08. 07:31

A tervek szerint a most 14 évesek már nem dohányoznának.

2023. november 08. 07:31

A Portfolio arról ír, hogy a dohányzás fokozatos betiltása és a Gázai övezet lakosságának megsegítése is szerepel a brit kormány új törvényalkotási és cselekvési tervezetének középpontjában.

Utóbbiak szerint a most 14 éves és fiatalabb korosztályok tagjai már nem kerülnek olyan életkorba, amikor törvényesen dohányárut vehetnek. A tervezett jogszabály büntetendő cselekménnyé nyilvánítja dohánytermékek eladását azoknak, akik 2009. január 1-jén vagy később születtek.

A programvázlatot III. Károly király olvasta fel. Mint kiderült: a parlamenti évadokat megnyitó trónbeszédeket a kormány állítja össze, az uralkodó csak felolvassa, de nincs beleszólási és módosítási joga. Érdekesség, hogy 

amint III. Károly a parlamentből a Buckingham-palota felé indult, monarchiaellenes tüntetők fújoltak és jelszavakat skandáltak.

A kormányprogramban szerepel még Ukrajna további támogatása, valamint annak biztosítása, hogy a Gázai övezet humanitárius segítséghez jusson, írják.

Mutatjuk a Guardian kapcsolódó, angol nyelvű videóját:

Nyitókép: Youtube

 

Összesen 52 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zavulon
2023. november 09. 08:39
Érdemes átfutni a Guardian youtube videóját. Tökéletes látlelete mennyire lehet komolyan venni a "brit" kifejezést.
faramuci
2023. november 08. 11:17
Ezt a cikket bizonyára a "neves" angol humorista jegyzi......
Mich99
2023. november 08. 10:27
Mit fognak szívni a b*zi angolok...?
rockercicc
2023. november 08. 09:55
Milyen kurva nagy probléma! Amikor orrba szájba mariskáznak, meg kokainoznak mindenfelé, büntetlenül. DE a cigi a legnagyobb gond, persze. Angol hülyék...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!