Argentína beintett Oroszországnak és Kínának – nem akar közösködni velük

2023. november 30. 22:18

Nem hajlandó a kapcsolatok bővítésére Brazíliával, Oroszországgal és Kínával a politikai nézeteltérések miatt.

2023. november 30. 22:18

Argentína nem fog csatlakozni a BRICS országcsoporthoz – közölte csütörtökön Diana Mondino, az argentin külügyminiszteri tisztség várományosa az X közösségi oldalon.

Hat ország – Argentína, Szaúd-Arábia, Irán, Egyiptom, Etiópia és az Egyesült Arab Emírségek – kapott meghívást a BRICS augusztusi johannesburgi csúcstalálkozóján, hogy 2024. január 1-jével csatlakozzanak a jelenleg Brazíliát, Oroszországot, Indiát, Kínát és Dél-Afrikát magában foglaló országcsoporthoz.

Az argentin elnökválasztás novemberi második fordulójában a jobboldali Javier Milei aratott győzelmet. Már akkor hangoztatta, hogy 

nem hajlandó a kapcsolatok bővítésére Brazíliával, Oroszországgal és Kínával a politikai nézeteltérések miatt, és azt ígérte, hogy szorosabbra fűzi hazája kapcsolatait az Egyesült Államokkal.

Mondino október végén közölte, hogy a Szabadság Előretör nevű pártszövetségük egyelőre nem látja értelmét a BRICS-hez való csatlakozásnak, bár akkor még nem zárta ki, hogy ezt az álláspontját megváltoztatja.

(MTI)

Nyitókép: Tomas Cuesta/Getty Images
 

 

Összesen 40 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tintapaca
2023. december 01. 15:50
Az argentinai vezetők sosem az országuk érdekét nézték -kivéve talán a Galtieri féle diktatúrát, amely azért túltolta a diktatúrát, meg is bukott. Argentína csak ráfizetett az USA vazallusaként.
Roadkill
2023. december 01. 14:02
nagy hiba a vesztesekhez dörgölőzni
faramuci
2023. december 01. 10:27
Argentína a meztelen seggével úgy döntött,biztosabb a jó meleg amerikai seggben tartózkodni....
CsiguMigu
2023. december 01. 09:09
ez nagy butaság, de majd rájön...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!