Alternatív Nobel-díjat kapott az abortusz liberalizálásáért küzdő Brookman-Amissah

2023. november 29. 22:41

A Right Livelihood Awards-ot 1980-ban hozta létre Jakob von Uexküll tudós filantróp.

2023. november 29. 22:41

Átadták szerdán este Stockholmban az alternatív Nobel-díjként ismertté vált Right Livelihood Awards elismeréseket. Az idei év kitüntetettjei az SOS Méditerranée európai humanitárius segélyszervezet, Eunice Brookman-Amissah ghánai nőjogi aktivista és Phyllis Omido kenyai környezetvédő, valamint a Mother Nature Cambodia elnevezésű környezetvédő csoport három tagja. A Right Livelihood Alapítvány közleményében úgy fogalmazott, hogy az elismerésben részesülők szavakba nem önthető szenvedés tanúi, 

elkötelezettek életek mentése, a természet megóvása, valamint az emberek megélhetésének és méltóságának védelme mellett.

Brookman-Amissah hazájában az abortusztörvények liberalizálásáért és a terhesség biztonságos művi megszakításáért szállt síkra. Omido helyi közösségek földhöz való és környezetvédelmi jogaiért harcol Kenyában. A Mother Nature Cambodia az erősen korlátozott szabadságjogok közepette a környezetvédelemért küzd Kambodzsában. Az SOS Méditerranée saját közlése szerint mintegy 39 ezer migráns életét mentette meg a Földközi-tengeren. 

Az alternatív Nobel-díjat 1980-ban hozta létre Jakob von Uexküll tudós filantróp, egykori európai parlamenti képviselő azzal a céllal, hogy elismerjék olyan emberek munkásságát is, akik elkerülték a hivatalos Nobel Alapítvány figyelmét.

(MTI)

Nyitókép: Facebook

 


 

 

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
2023. december 01. 10:21 Szerkesztve
Egy társadalom hanyatlása arról ismerszik meg, hogy a legvédtelenebbek életét semmisnek tekintik. És mi védtelenebb mint egy magzat?
Takagi
2023. november 30. 21:33
Nem ismeri a védekezési módokat?
italosiparos
2023. november 30. 20:41
Akkor hajtsuk végre a felelősségteljes népességtervezést.EU-ban kevés az ember hozzunk egy csomó arabot meg néhány afrikai nemfehérembert(nem mondok kanniggert mert az nem pc).azok majd megoldják a népességi mutatókat.utána nyugodtan lehet sírni az abortuszért,csak annyit kell benyögni,hogy milyen színű volt az elkövető bőre.De nem kell félni marad elég ember,ezek tiszteletben tartják a nők jogait,bárki vallását,de legfőképpen azLMBTQiocioáció+-"közösségek jogait" Ők fogják megtermelni a nyugdíjakat,a gazdaság soha nem látott magasságokba fog szárnyalni.A kórházi várólisták megszűnnek és végre olyan tanárok fognak tanítani akik elmagyarázzák hogy Erdély ősi román földjéről hogyan űzték el a magyar nácikat.
Roadkill
2023. november 30. 18:29
az SOS Méditerranée egy terrorista csoport, a másik három megérdemelte, minél kevesebb néger születik annál jobb mindenkinek, nekünk és Afrikának is
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!