„A fehér gyerekeket könnyű megerőszakolni” – ordibálta egy arab férfi a Ryanair járatán

2023. november 02. 08:47

A féri egy repülőjáraton zaklatta az utasokat a rasszista kirohanásaival.

2023. november 02. 08:47
null

A 14 hónapos börtönbüntetését kezdte meg az a férfi, aki korábban, több repülőjáraton is nőket inzultált és főként rasszista, nőellenes kirohanásai miatt került a hatóságok látókörébe – írta meg a Daily Mail.

Az első incidens 2019. július 15-én történt, amikor Riaz egy Ryanair Boeing 737-es repülőgépen italozni kezdett, miközben Marokkóból Liverpool John Lennon repülőtérre tartottak. Az érintett légiutaskísérő, Jelena Zuravska elmondása szerint a baj akkor kezdődött, amikor a láthatóan ittas Mohammed Shiraz Riaz még egy italt követelt, ő viszont úgy döntött, hogy nem hajlandó több alkoholt adni a férfinak. Riaz ekkor magából kikelve, sértegetni kezdte a nőt, többször is „kurva fehér ribancnak” nevezve őt.

Egyre agresszívabb volt velem és hangosan kiabált, így más utasok is beavatkoztak, hogy megpróbálják megfékezni őt

 – mondta Zuravska.

Az incidens után őrizetbe vették a férfit, aki egy rendőrt is megharapott, fognyomokat hagyva a karján. Kiderült, hogy Riaz Dewsburyból, Nyugat-Yorkshire-ból származik, és hogy már 30 alkoholhoz kapcsolódó bűncselekmény szerepelt neve mellett a nyilvántartásban, beleértve ebbe a rendőrök elleni támadásokat és az ittas állapotban való zaklatást. 2019-ben például rongálás miatt ítélték el, miután összetörte egy lakókocsi és két szállodai szoba berendezését.

Manchester Minshull Street Crown Bíróság döntése alapján

Riazt 14 hónapra börtönbe ítélték, miután elismerte, hogy ittasan utazott repülőgépen, megütött egy sürgősségi alkalmazottat és négy alkalommal fenyegetőzött

A leginkább hajmeresztő jelenet akkor történt, mikor az előállítás közben azt üvöltözte a repülőgépen, hogy „a fehér gyerekeket könnyű megerőszakolni”. A férfit a korábbi tárgyalásokon történt ismétlődő távolmaradása miatt videohívás útján hallgatták meg a börtönből, ahol azt állította, hogy Covid-19-ben szenved.

Riaz ellen a történtek ellenére sem emeltek rasszista indíttatású vádat

Nyitókép: Képernyőfotó

 

Összesen 54 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
cicologus
2023. november 02. 18:45
Kár,hogy nem voltam ott,kibasztamm volna awc n
Reszelő Aladár
2023. november 02. 18:18
Muszlim férfi alkoholproblémákkal, aki fehér nőket csesztet de mégsem rasszista. Ha az áldozat setleg nem-bináris, akkor talán megállt volna a homofóbia. De így jövő nyárra kinn lesz és folytathatja ugyanezt.
KBA98
2023. november 02. 16:51
Mindet vissza a születési helyére, ha meg nem megy akkor jöhet a golyó! Ez a sok szemét csak szaporodik! DE kiállítja meg őket! Merkelt és Ursulát közéjük kell dobni!
jan36
2023. november 02. 15:38
"már 30 alkoholhoz kapcsolódó bűncselekmény " Tulajdonképpen: kivárnak. Vajon meddig fejlődik az előember? Jön majd a valós pedofil nemi erőszak. Akkor is csak széljegyzetként említik meg a harmincadikat. Várják, hogy le is mészárolja "szerelme" tárgyát. Akkor, aztán kitüntetik. Hogy integrálódott. a többi hasonszőrű gyökér közé.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!