A fák és kövek mögött megbúvó zsidó

2023. november 18. 10:09

A muszlim népességű EU-s országokban drámai módon megemelkedtek az erőszakos antiszemita cselekmények.

2023. november 18. 10:09
Gábor György
Gábor György
Népszava

„Nem véletlen, hogy több prominens náci vezető is az arab világban talált menedéket, ahol zavartalanul folytathatták zsidóellenes propagandájukat. Így lett például Alois Brunner SS-tiszt, Eichmann asszisztense a szíriai rezsim kínzásügyi főtanácsadója, vagy Leopold Gleim, a lengyel Gestapo egykori vezetője az egyiptomi titkosrendőrség zsidók megfigyelésére szakosodott főmunkatársa. (...)

Az EU-ban élő muszlimok körében szintén rendkívül magas az antiszemita érzület a lakosság egészéhez képest: míg például az Egyesült Királyságban a 2010-es évek közepén mértek szerint a zsidók elutasítottsága 47 százalékos, a nem muszlim lakosság körében mindössze 7 százalék, s a belső arányok ehhez hasonlóak voltak Franciaországban és Németországban. Mára azonban minden felmérés romlásról tanúskodik, s a Hamász október 7-i terrortámadását követően a nagy muszlim népességű EU-s tagországok mindegyikében drámai módon megemelkedtek az erőszakos antiszemita cselekmények: Németországban 240, az Egyesült Királyságban közel 700, Franciaországban 400, Ausztriában 300 százalékkal, de az USA-ban is 400 százalékkal nőttek az antiszemita megnyilvánulások.

Mindenesetre úgy tűnik, igazat adhatunk a szíriai születésű, nyugat-európai és USA-beli egyetemeken iszlámot és közel-keleti tanulmányokat oktató német professzornak, Bassam Tibinek, aki egy ideje következetesen az európai antiszemitizmus iszlamizálódásáról beszél.”

Nyitókép: Gábor György Facebook-oldala

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 80 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
syphax-2
2023. november 20. 09:30
gáborgyuri teológóselfftáársnak leesett a húszfilléres tantusz..frankó apukám fran-kóóó...fejlőccc kisöreg...KISSÉ LASSÚÚDAD ÜTEMBE' PERSZE.
Nehidd El
2023. november 19. 22:51
Még szerencsésebb lenne neki a Bassam Tibi Assad név.
ProletarFC
2023. november 19. 21:20
Basszam Tibi keletkutató munkái kötelező vagy ajánlott olvasmány a valláskutatóknak és a vallástudomány szakos egyetemi hallgatóknak. Bernard Lewis leírja, hogy a Baath párt némi német náci támogatással alakult, később azonban az arab szocializmus irányvonalat váltott Szíriában is , hiszen a szovjet blokkhoz álltak legközelebb, Magyarország és Izrael között jóideig nem volt diplomáciai kapcsolat a szocializmus alatt. 'Izrael Állam megalapításakor, 1948-ban, Magyarország hivatalosan is felvette a diplomáciai kapcsolatokat az új országgal. A Magyarországot vezető kommunista rezsim a diplomáciai kapcsolatokat Moszkva utasítására megszakította 1967-ben, a hatnapos háborút követően. A rendszerváltás során, 1989. szeptember 18-án, az egykori keleti blokk országai közül elsőként állt helyre a teljeskörű diplomáciai viszonyunk Izraellel." Vannak akik 1919 és a kommunizmust össze akarják mosni antiszemétizmussal, ez ma már kognitiv diszsonanciával nem megy,
henrihenri
2023. november 19. 14:11
Te azért még mindig magyargyűlölő maradsz, ugye?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!