A fák és kövek mögött megbúvó zsidó

2023. november 18. 10:09

A muszlim népességű EU-s országokban drámai módon megemelkedtek az erőszakos antiszemita cselekmények.

2023. november 18. 10:09
Gábor György
Gábor György
Népszava

„Nem véletlen, hogy több prominens náci vezető is az arab világban talált menedéket, ahol zavartalanul folytathatták zsidóellenes propagandájukat. Így lett például Alois Brunner SS-tiszt, Eichmann asszisztense a szíriai rezsim kínzásügyi főtanácsadója, vagy Leopold Gleim, a lengyel Gestapo egykori vezetője az egyiptomi titkosrendőrség zsidók megfigyelésére szakosodott főmunkatársa. (...)

Az EU-ban élő muszlimok körében szintén rendkívül magas az antiszemita érzület a lakosság egészéhez képest: míg például az Egyesült Királyságban a 2010-es évek közepén mértek szerint a zsidók elutasítottsága 47 százalékos, a nem muszlim lakosság körében mindössze 7 százalék, s a belső arányok ehhez hasonlóak voltak Franciaországban és Németországban. Mára azonban minden felmérés romlásról tanúskodik, s a Hamász október 7-i terrortámadását követően a nagy muszlim népességű EU-s tagországok mindegyikében drámai módon megemelkedtek az erőszakos antiszemita cselekmények: Németországban 240, az Egyesült Királyságban közel 700, Franciaországban 400, Ausztriában 300 százalékkal, de az USA-ban is 400 százalékkal nőttek az antiszemita megnyilvánulások.

Mindenesetre úgy tűnik, igazat adhatunk a szíriai születésű, nyugat-európai és USA-beli egyetemeken iszlámot és közel-keleti tanulmányokat oktató német professzornak, Bassam Tibinek, aki egy ideje következetesen az európai antiszemitizmus iszlamizálódásáról beszél.”

Nyitókép: Gábor György Facebook-oldala

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

 
 
 
 

Ezek is érdekelhetik