Zelenszkij megígérte, hogy nem fogják bombázni a zaporizzsjai atomerőművet

2023. október 10. 21:15

Az ukrán elnök azonban azt is elmondta a NAÜ-vezetőjének, hogy minden más eszközt be fognak vetni, hogy visszaszerezzék az erőművet.

2023. október 10. 21:15
ZELENSZKIJ, Volodimir

Rafael Grossi, a Nemzetközi Atomenergia-ügynökség vezetője azt állítja, Volodimir Zelenszkij ukrán elnök megígérte neki, hogy Ukrajna nem fogja megtámadni Európa legnagyobb atomerőművét az Oroszország elleni ellentámadás részeként – írta meg a The Guardian.

Zelenszkij elnök személyesen biztosított arról, hogy nem fogják közvetlenül bombázni”

– mondta Rafael Grossi. Azt azonban kiemelte, hogy ennek ellenére Zelenszkij minden más lehetőséget mérlegelni fog annak érdekében, hogy visszaszerezzék a zaporizzsjai atomerőművet.

A lap tájékoztatott róla, hogy ez azt jelenti, Ukrajna betartaná az öt új nukleáris biztonsági alapelv közül az elsőt, amely azt írja elő, hogy „ne támadj atomerőművet”.

***

Ezt is ajánljuk a témában

***

Nyitókép: MTI/AP/Fermin Rodriguez

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Beszélgető
2023. október 11. 09:24
Amit zselé megígér, az bizony meg van ígérve!
bandi0723-2
2023. október 11. 07:45
"Zelenszkij megígérte, hogy nem fogják bombázni a zaporizzsjai atomerőművet" Ez, teljesen .ÜLYE! Zselé, nem arról volt szó, hogy az oroszok lövik saját magukat, az erőműben!? Jaa, DE! Lassan, már azt is elismerhetnétek, hogy az egész a ti és az USA, hathatós közreműködése miatt, tört ki! Pont.
Chekke-Faint
2023. október 11. 07:14
Nem fogtok ti hamarosan mást sem bombázni. A nyugatnak fontosabb dolga lett...
Ad majorem Dei gloriam
2023. október 11. 01:05
Már túl vannak rajta.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!