Süddeutsche Zeitung: Vučić összevissza beszél, az EU-nak fel kéne lépnie ellene

2023. október 03. 19:24

Az újságíró szerint az EU-nak határozottan fel kell lépnie Belgráddal szemben.

2023. október 03. 19:24

A Süddeutsche Zeitung szerzője szerint az EU-s diplomatáknak határozottabban kellene fellépniük a szerb elnökkel szemben, aki, bár azt állítja, nem akar háborút, mégsem egyértelmű, mit is akar valójában. Az újságíró úgy látja, Aleksandar Vučić „összevissza beszél”, és

nem túl hihető, hogy semmi köze nem volt az észak-koszovói terrortámadáshoz.

A cikk írója nehezményezi, hogy az uniós képviselők nem sokat tettek a szerbek uszító retorikájával szemben, ugyanakkor Koszovóra aránytalanul nagy nyomást helyeztek. 

Nyitókép: MTI/EPA/Andrej Cukic

Összesen 37 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
szarvas-2
2023. december 18. 20:41
Ugye ez a duma is a Victoria Nudelmann "narrativája". Ez a boszorkány az europai események meghatározója és "parancsnoka".
Agricola
2023. október 04. 09:42
Az újságíró úgy látja és lehet, hogy jól látja, hogy Aleksandar Vučić „összevissza beszél”, és nem túl hihető, hogy semmi köze nem volt az észak-koszovói terrortámadáshoz. Albin Kurti miniszterelnök a fővárosban, Pristinában tartott sajtótájékoztatóján a banjskai eseményeket Koszovó állam elleni szerb támadásnak minősítette. „Leg-alább 30 férfit, erősen felfegyverzett, egyenruhás, hivatásos katona- vagy rend-őrtisztet vesznek körül Banjskában a rendőri erőink” – mondta. 19 magyar és 11 olasz békefenntartó sérült meg május 29-e hétfőn Észak-Koszovóban, amikor szerb tüntetők rájuk támadtak, de nem szokványos eszközökkel, hanem lőfegyverekkel és grá-nátokkal is. Két magyar katonának akiket a robbanó eszközök hatása közvetlenül elért, ampu-tálni kellett a lábát. Az eseményről készült videón látható, hogy a NATO kontingens csak ott ácsorgott, miközben fentről messzebbről dobálták rájuk a robbanó gránátokat. A robbanó gránátokat valószínűleg nem Koszovóban állították elő.
hoci74
2023. október 04. 06:10
Nem kell félrebeszélni, le kell bombázni megint Belgrádot, ha marad pár darab a repülőben akkor Budapestet is,csak a miheztartás végett. Varsót is, ha rosszul szavaz az fránya demokratikus lengyel... Nem kell ide jogállam, csak amerikai bomba. Mint a pur hab az építőiparban. Mindent megold.
Mich99
2023. október 04. 00:19
A nácik nem tudják eldönteni, hogy jó-e a háború vagy rossz...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!