Román média: elmarad az ülés, nem szólalhat fel Zelenszkij a román parlamentben

2023. október 10. 13:07

Egyes források szerint biztonsági okok miatt fújták le azt a rendkívüli összejövetelt, amelyen megjelent volna az ukrán elnök is.

2023. október 10. 13:07
null

Zelenszkij rövidesen Romániába látogat – írtuk hétfői cikkünkben, hozzátéve hogy ez lesz az ukrán elnök első útja a NATO-tagországba azóta, hogy Oroszország tavaly februárban megtámadta Ukrajnát.

A tervek szerint Zelenszkij – a szokásokhoz híven – beszédet mondott volna az ország parlamentjében is, de ez most veszélybe került a legfrissebb hírek szerint.

A román G4Media ugyanis parlamenti forrásokra hivatkozva arról ír, hogy elmarad az ukrán elnök tiszteletére összehívott ülés. Más parlamenti források szerint valószínűleg csak biztonsági okokból történt a halasztás.

Tény, hogy az elmúlt időben érkeztek fenyegetések Zelenszkij látogatása miatt, nem is akárhonnan: soviniszta AUR-os ( illetve ex-AUR-os) képviselők fejezték ki nyilvánosan azon véleményüket, hogy az ukrán elnöknek semmi keresnivalója a bukaresti parlamentben.

Rossz lesz, ha Zelenszkij eljön a parlamentbe” 

– írta az AUR-ból kilépett Diana Sosoaca. A szélsőséges párt elnöke, George Simion pedig arról írt Facebookon, hogy „fájdalommal a szívünkben jelentjük be, hogy a bátor ukrán elnök, Volodimir Zelinszki nem érkezik ma a román parlamentbe”.

Nyitókép: MTI/AP/Fermin Rodriguez


 

 

Kapcsolódó cikkek

 
 
 
 

Kapcsolódó cikkek a Háború Ukrajnában aktában.

Ezek is érdekelhetik