Orbán médiamodelljének másolásától retteg az olasz baloldal

2023. október 01. 16:32

Folyik a csata az olasz állami tévé hangvétele körül.

2023. október 01. 16:32
Meloni és Orbán a Karmelitában a L'Espresso cjmlapján

Kultúrharcos csatározások helyszínévé válhat az olasz állami tévé, a RAI, miután a Forza Italia kormánypárt képviselői a hagyományos értékek, közelebbről a heteroszexuálisok és az anyaság pozitívabb bemutatását követelték a közvetlenül a kormány által finanszírozott csatornától – írja a European Conservative a L'Espressóra hivatkozva.

Az olasz lap egyenesen azt a címet adta cikkének: „A RAI a természetes családot hirdeti: a módosítás, amellyel a jobboldal az orbáni modellt célozza meg” – s az illusztráló kép is egy Meloni–Orbán-találkozón készült.

A RAI igazgatója, Carlo Fuertes májusban távozott hivatalából, miután megtörténtek az első ideológiai összecsapások a kormány és a tévé között.

A baloldali politikusok attól tartanak, hogy mindez az LMBTQ-emberek rovására mehet, annak ellenére, hogy azok negatív bemutatását nem követelik a képviselők.

Liberális NGO-k pedig azon akadtak ki, hogy a kormány nekiment a progresszív béranyasági törvényeknek és korlátozta a meleg párkapcsolatok elismerését.

A RAI a kampányban a jobboldali politikusok célpontja volt annak baloldali propagandája miatt. Meloni kultúraügyi szóvivője, Federico Mollicone pedig azzal keltett feltűnést, hogy azt követelte, a tévé ne adja le a Peppa Pig című gyerekshow egy részét, amiért abban meleg párokat mutattak be, amit Mollicone gender-indoktrinációnak tartott.

Meloni még 2016-ban kifejezte szembenállását az „LMBTQ-lobbival”. 

 

Összesen 46 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balbako_
2023. október 02. 16:04
Ebből kiderül, hogy visszavennének a ballib túlsúlyból az állami médiában. Bölcs dolog.
Csubszi
2023. október 01. 21:10
Hát persze, amikor a balos sajtó van túlsúlyban, az rendben van, ugye? De elvesztik az előnyüket, az fix. És ez így van jól! Hadd érezzék, milyen az!
altercat1
2023. október 01. 19:25
A hagyománykövető orbáni modellt. Ott sem akarják a nőnek maszkírozott, bepacsmagolt pofájú buzikat látni. Főleg gyerekek között nem!
llnnhegyi
2023. október 01. 18:46
A libbcsikommcsi kultúra tömény erkölcstelenség felé hajlik. Mindennapos harcok ellenére terjedőben van
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!