Orbán jobban szurkolt Ficónak, mint a Szövetségnek?

2023. október 03. 13:43

Azzal sincs tisztában az RTL, hogy mi miatt bánkódik most a felvidéki magyarság…

2023. október 03. 13:43


ATTILA KISBENEDEK  /  AFP
Száraz Dénes
Ma7.sk

„Tény és való viszont, hogy a magyar kormányfő által is hangoztatott fenntartások ellenére Fico kormánya hamarabb lesz elkötelezett partnere Magyarországnak a V4-ekben, a béketörekvésekben, a további oroszellenes szankciók ellenzésében, a migráció ellenes küzdelemben a brüsszeli bürokrácia ellenében, valamint a nemzeti értékrend képviseletében.  

Mint ahogy azzal sincs tisztában az RTL, hogy mi miatt bánkódik most a felvidéki magyarság… Honnan is tudná, amikor magyar szempontból közel sem kísérte olyan figyelemmel a szlovákiai választási kampányt, mint a magyarországi közszolgálati médiák.

Az eredmények ismeretében csupán arra tett célzást ugyanabban a híradóban, hogy az oroszbarát Fico pártja győzött a választásokon és nem a Brüsszelhez közelebb álló (vagy fekvő) Progresszív Szlovákia, amely a szlovák köztársasági elnök anyapártja.

Ha Orbánnak és a magyar kormánynak nem lett volna annyira szívügye a Szövetség sikeres szereplése, a közszolgálati csatornák figyelme ilyen formában nem valósult volna meg. Tudjuk, láttuk, éreztük, köszönjük a figyelmet! Mindezek ellenére a magyar párt a teljes egység hiányában nem tudta sikerrel venni az akadályt, kívül maradt a szlovák parlamenten. De ez az RTL-t bizonyára kevésbé érdekli! A Progresszív Szlovákia veresége, a Dzurinda-Bugár paktum megalázó kudarca, Fico győzelme és Orbán lelkesedése viszont annál inkább fájó számára.

Érdemes egyébként figyelemmel kísérni, hogy az RTL-csatorna általában mennyit foglalkozik a külhoni, elsősorban a határon túli magyarsággal. Nem meglepően keveset!”

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: Attila KISBENEDEK / AFP

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Osztap_Bender
2023. október 04. 11:59
A helyzet az, hogy fickónak van befolyása tótországban, a szövetségnek pedig nincs. Minden ebből következik ottani nemzettársak! Bambák vagytok és tehetetlenek, harcosságotok a nullát közelíti. Úgy tűnik, Felvidék örökre elveszik a nemzet számára. Miattatok, ugye tudjátok?
Almassy
2023. október 04. 05:30
Kevesebb proli és a kanálisok tönkremennek...
blondiner
2023. október 03. 18:25
RTL. Legalább 10 éve nem láttam egy műsorát se.
Aerion
2023. október 03. 16:10
Olyan szinten érdektelen ennek a kloákának mindenfajta műsor narratívája, hogy ... hát .. nem is akarom már értékelni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!