Nyolc hónapra börtönbe kell mennie egy német nyugdíjasnak, mert kritizálta a migránsokat a Facebookon

2023. október 03. 20:53

A rendőrség szerint a 87 éves nő szélsőséges és visszaeső bűnelkövető.

2023. október 03. 20:53

A németországi hatóságok elfogták azt a 87 éves nőt, aki hónapokig bujkált, miután a közösségi médiában közzétett, migránsok és menedékkérők elleni provokatív bejegyzései miatt börtönbüntetésre ítélték – írta a Remix News. A nyugdíjast hétfőn vették őrizetbe a rendőrök Rothenburgban, majd egy büntetés-végrehajtási intézetbe szállították, hogy letöltse a nyolc hónapos börtönbüntetését.

A nőt tavaly egy verdeni bíróság ítélte el két Facebook-bejegyzés miatt,

amelyekben a Németországba újonnan érkezett személyek elleni erőszakra buzdított. Az ítéletet egy másik, Rothenburgban működő bíróság helybenhagyta. Az idős nőnek meg kellett volna jelennie a bíróságon, de nem jelent meg, sőt több hónapra eltűnt.

Ezt is ajánljuk a témában

A héten végül ellenállás nélkül letartóztatták otthonában. A rendőrség szóvivője nem árulta el, hogy a nő hol tartózkodott, amíg a hatóságok elől menekült. 

A hatóságok közleménye a nőt „Reichsbürger”-ként, egy szélsőjobboldali csoport tagjaként és visszaesőként jellemezte. A Reichsbürgerbewegung mozgalom nem ismeri el Németországot független államként, mivel azt a szövetségesek által a második világháború után létrehozott konstrukciónak tartja. Támogatói XIII. Henriket, a német királyi család leszármazottját akarják német császárrá koronázni. 

Ezt is ajánljuk a témában

Késes támadások sorát követik el a bevándorlók Németországban

A német bűnügyi statisztikák súlyosan torzítják a képet, de még így is látható, hogy komoly problémát okoznak azok a migránsok, akik képtelenek integrálódni a társadalomba – miközben a nagy német pártok nem merik nevén nevezni a problémát. A kormány állampolgársági reformtervezete pedig tovább nehezítheti a helyzetet.

***

Nyitókép: Hannes P Albert / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP

Összesen 93 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ninini
2023. október 04. 19:59
Allahu Akbart üvöltve gyilkolászol? Menjé szépen kórházba, labilis a lelkiállapotod. Tizenharmadik Henriket akarod császárnak és írtál két csúnyát a fészre? Takarodj a börtönbe 8 hónapra, majd ott megtanulod hogy kell viselkedni!
KBA98
2023. október 04. 17:19
Merkel és Ursula is kapnak egy-egy cellát mellette?
Ergit
2023. október 04. 14:36
Ott hibázott a néni, hogy nem 15 évesnek mondta magát, mint a legtöbb migráns!! :D :D :D
Ergit
2023. október 04. 14:22
Szívesen elbeszélgetnék ezzel a 87 éves, életerős nénivel. Biztos tudna mesélni!!! :)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!