Miért kellene börtönt kockáztatnom azért, mert azt mondom, hogy egy transz nő valójában nem nő?

2023. október 23. 08:04

Ide jutottunk. J. K. Rowling azt mondja, hogy akkor is kiáll a nők jogaiért, ha ezért börtönbe kerül.

2023. október 23. 08:04
Jan Moir
Daily Mail

„Nem nőként születtek, nevelkedtek vagy szocializálódtak, nem a kulturális szexizmus vagy a női létet meghatározó fizikai korlátok formálták őket. Nem is beszélve az anyaméhekről, a menstruációkról, a törékeny csontokról és az egyenlő fizetés hiányáról.

Sejtszinten és szinguláris szinten a transz nők nem igazi nők, és soha nem is lehetnek valódi nők; és ezt nem sértésként értem, csak empirikus igazságként.

És nem akarom senkinek az érzéseit megsérteni a nemi önmeghatározás nehéz témájában, de ez még mindig nem jelenti azt, hogy hinnem kell abban, hogy a transz nők nők. Tiszteletben tudom tartani és tiszteletben is tartom, hogy a buddhisták hisznek a karmában, az újjászületésben és a mulandóságban, anélkül, hogy én magam hinnék benne. Tisztelem a keresztény hitet, anélkül, hogy magam is teljesen elhinném.

Akkor miért kell azt hinnem, hogy a transz nők nők, és büntetőeljárás fenyegeti őket, ha nem? A transz nők el tudják hinni, Lisa Nandy el tudja hinni, de nekem nem kell hinnem, és neked sem”

Nyitókép: Tolga Akmen / AFP

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
survivor
2023. november 07. 21:37
Egy feminista elnyomva érzi a nőket. De ezen túl normális nő. A shieldmaiden, walkyr,,amazon az NŐ..
survivor
2023. november 07. 21:32
véna Ugyan ! Feminista, nem sátánista. Btw: milyen nemű a Sátán ??
survivor
2023. november 07. 21:31
Tökös nő !
véna
2023. november 01. 09:23
jó de ne egy sátánista aljadék álljon ki a mi nevünkben, ez ugyanaz, hogy a mi szivárványunkba belemagyarázták a szarjukat és hagytuk és beletörődtünk és mindent tátott szájjal nézünk mint a birkák mert tényleg azok is vagyunk
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!