Marokkói migránsok: A Hamász egy nemzeti ellenállási mozgalom (videó)

2023. október 27. 19:32

A Madridban tüntető bevándorlók szerint a Hamász nem terrorszervezet.

2023. október 27. 19:32
Hamász, palesztin, tüntetés, Izrael

A spanyol EDATV riportere azt kérdezte a Madrid utcáin tüntető marokkói bevándorlóktól, hogy elítélik-e a Hamász terrorszervezet által elkövetett erőszakot.

Az Izrael ellen tüntető migránsok erre azt válaszolták:

„A Hamász nem terrorszervezet, hanem egy nemzeti ellenállási és felszabadítási mozgalom. Éljen soká a Hamász” 

– kiáltották, majd skandálni kezdték: „Allah akbar”.

A nyitókép illusztráció. Forrás: MTI/EPA/ANA-MPA/Jánisz Koleszidisz

 

 

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
iimre
2023. október 28. 22:14
"Az Izrael ellen tüntető migránsok erre azt válaszolták: »A Hamász nem terrorszervezet, hanem egy nemzeti ellenállási és felszabadítási mozgalom. Éljen soká a Hamász« – kiáltották, majd skandálni kezdték: »Allah akbar«." Már hogyan lenne nemzeti??? "Bármilyen megállapodással is zárul a gázai konfliktus leg­újabb szakasza, a szembenállás gyökereit nem számolja fel. Ahhoz ugyanis a Hamasznak fel kellene adnia azt a dokumentumot, ami 24 évvel ezelőtt kőbe véste a szervezet alapvető célkitűzéseit. http://cikkek.soti.ca/hamas-covenant.html/Az Iszlám Ellenállás Alap­okmánya — így nevezi magát a Hamasz chartája — azonban nem politikai, hanem alapvetően vallási program, így megváltoztatására a szervezet egyetlen testülete vagy vezetője sem jogosult. A 36 cikkelyből álló dokumentumnak nincs szerzője, azt <i>»A Legkönyörületesebb Allah Nevében«</i> fogalmazták meg és fogadták el. A szöveg minden állítását és programpontját az iszlámból vezeti le, és a Koránból vett idézetekkel támasztja alá.
Perczel Éva
2023. október 28. 12:43
Ha nem kellenek nemzetállamok, akkor nemzeti ellenállási mozgalom sem kell, felesleges, sőt TILOS!
faramuci
2023. október 28. 09:50
Nézzétek a képen a srác arcát,minden rá van írva ami európára vár........
kiss.istvan770
2023. október 28. 00:32
"Ellenállási mozgalom" amelyik meglepetésszerűen kilő több, mint 2000 rakétát civilekre, lemészárolja egy fesztivál fiatal részvevőit, levágja csecsemők fejét és embereket rabol. Ha ez "ellenállási mozgalom", akkor kik a terroristák?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!