Lengyel lap: Az Orbán-kormánynak köszönhetően euroszkeptikusak a magyarok

2023. október 03. 11:30

A cikk a Pew Intézet felmérésére hivatkozik, amely szerint a magyarok mindössze 17 százaléka támogatja a jó kapcsolatokat csak az Egyesült Államokkal.

2023. október 03. 11:30
null

Az Orbán-kormánynak köszönhetően euroszkeptikusak a magyarok, írja a Rzeczpospolita nevű lengyel lap.A Pew Intézet felmérése szerint a bevándorlás témakörét tekitve a lengyel kormánypárt jobban megérti az embereket, mint a magyar.

A Pew nemcsak Lengyelországban, hanem Magyarországon is felmérte a hangulatot. Például a magyarok mindössze 17 százaléka támogatja a jó kapcsolatokat csak az Egyesült Államokkal, és csak minden harmadik magyar állampolgár véli úgy, hogy Oroszország „komoly”. fenyegetés. 

A magyarok 51 százaléka szintén nem bízik az USA-ban. Ez az eredmény nem kis mértékben Orbán Viktor 13 éves tolakodó propagandájának az eredménye a Rzeczpospolita szerint.  Ilyen nézetkülönbség mellett lehetetlen szoros szövetséget kiépíteni Varsó és Budapest között, teszik hozzá. A Pew Intézet szerint Lengyelországot a populisták uralják, az Intézet csaknem 3000 politológusa a lengyel kormánypártot, a PiS-t egyértelműen jobboldali populista csoportnak minősítette, úgy, mint az Alternatíva Németországnak (AfD) vagy a Vox pártot. De az Intézet értékelése szerint populista a Fidesz magyar párt, valamint a Brexitet támogató Reform UK. 

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Összesen 39 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
OneiroNauta
2023. október 03. 16:51
"Az Orbán-kormánynak köszönhetően euroszkeptikusak a magyarok" Vagy csak azért, mert még több a józan eszünk, mint a nyugat agymosott zombipolgárainak és látjuk mennyit ér a mostani EU...
Lombi
2023. október 03. 15:23
Euszkeptikus a magyar, mert nem támogatja amerikát? Mivan?
bokrosbirka
2023. október 03. 14:59
Fogadni merek. hogy ez egy szélsőbalos Donáld Tuskót támogató lap. Az amerikai fingó majom pénzéből fenntartott neomarxista szennylap!
Ergit
2023. október 03. 14:31
Ezt nem a Feri diktálta a lapnak? Ő szokott ilyeneket mondani.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!