Látványos animáció készült a Hamász Izrael elleni inváziójáról, mutatjuk

2023. október 07. 17:33

Az eseményeket a rendelkezésre álló információk és a különböző oldalak legfrissebb információinak figyelembevételével rekonstruálják.

2023. október 07. 17:33
null

Ahogy arról részletesen beszámoltunk, szombat reggel háborúra ébredt Izrael. Az IDF jelentése szerint 6:30-tól 2200 rakétát lőttek ki az ország városaira, a szirénák még Tel-Avivban is megszólaltak. 

Mindeközben palesztin terroristák tömegei szivárogtak át a gázai határon és a hírek szerint öt különböző települést támadtak meg. 

Ilyen mértékű támadásra még nem került sor azóta, hogy a Hamász átvette a hatalmat a Gázai-övezet felett.

Az izraeli védelmi miniszter jóváhagyta a tartalékos katonák behívását, és a légierő támadást indított több gázai célpont ellen, az IDF pedig arra kérte a lakosságot, hogy vonuljanak óvóhelyekre, és ne hagyják el az otthonaikat.

Izrael az elmúlt években felkészült a Gázából érkező rakétatámadásokra, a Vaskupola rakétavédelmi rendszer segítségével a terroristák rakétáit nagy arányban hatástalanította. Azonban a terroristák betörése Izraelbe teljesen váratlanul érte az országot. 

Ezt is ajánljuk a témában

Minden, amit eddig tudunk az izraeli háborúról

„Háborúban állunk!” – jelentette be Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök szombaton. A palesztinok nem várt támadást indítottak a Gáza határához közeli izraeli települések ellen. Összefoglalónk!

A Hamász előrenyomulásáról egy látványos animációs videó is napvilágot látottTérkép a Hamász Izrael elleni inváziójáról” címmel. Az eseményeket a rendelkezésre álló információk és a különböző oldalak legfrissebb információinak figyelembevételével rekonstruálják.

 

Nyitókép: Telegram

 

Összesen 44 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Natila
2023. október 08. 13:05
Ez egy cirill betűs térkép? Ez nem ukrajna?
hoci74
2023. október 08. 08:56
Pedig még azon agyaltam a nyáron hogy jövőre Izraelben körülnéznék, Nem fogok. Egyiptomban is tapsolnak a rakéták láttán,oda se kell menni. Az arab világ neki fog esni Izraelnek.
DrPepper
2023. október 08. 02:18
Kiváncsi vagyok, hogy ennek a konfliktusnak olyan figyelemelterelő szerepe lesz-e, mint '56-ban a szuezi konfliktusnak volt.
letsgobrandon-2
2023. október 07. 22:34
eljött az alkalom hogy a kazár zsidók eltörlöjék a palesztínokat... ...kell a hely az orkránoknak
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!