Kifakadt az ukrán pénzügyminiszter: Ukrajnának egyre nehezebb anyagi támogatást szereznie!

2023. október 14. 21:33

Sok fáradtságot és gyengeséget látok partnereink körében, szeretnék elfelejteni a háborút, de a háború még mindig tart, teljes mértékben – jelentette ki Szerhij Marcsenko.

2023. október 14. 21:33

Ukrajnának egyre nehezebb pénzügyi támogatást szereznie, mivel a legfontosabb támogatók figyelme a közelgő választásokra irányul, és a geopolitikai feszültségek fokozódnak – mondta Szerhij Marcsenko pénzügyminiszter szombaton a Reutersnek. A hírről a vg.hu számolt be.

„Sok fáradtságot és gyengeséget látok partnereink körében, szeretnék elfelejteni a háborút, de a háború még mindig tart, teljes mértékben” – állította Marcsenko a Nemzetközi Valutaalap (IMF) és a Világbank marrakesh-i ülésének margójára. 

Szerinte Ukrajna most kétszer akkora erőfeszítéseket tesz, mint a legutóbbi, áprilisi éves találkozókon, hogy meggyőzze partnereit a támogatásról. 

Ukrajnának nyugati pénzügyi támogatást kell szereznie a 2024-ig fennálló 43 milliárd dolláros költségvetési hiány fedezésére.

Nyitókép: Klaus-Dietmar Gabbert / ZB / dpa Picture-Alliance via AFP

 

 

 

Összesen 42 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
europész
2023. november 01. 11:37
Volt ra esely,hogy haboru nelkul is megoldhato lett volna az egesz.Teccettek volna elore latni meg idejeben.Most mar keso banat,szenvedes jon a haboru utan is.
ringwoodite
2023. október 16. 06:41
Eladtátok magatokat a nyugatnak, de nem a konzervatív hanem a liberál nyugatnak. Ezeknek a szava semmit nem ér, mert nincs saját szavuk. Egyébként meg mi is vártuk 56-ban a megmentő Nyugatot, de nem érkezett. Kivártuk hogy szabadok lehessünk. Alakítsátok a saját életeteket. A világ nem fog rajtatok segíteni hiszen mindenkinek megvan a saját baja.
Ergit
2023. október 15. 11:56
Pár hét és a nyugatiak nagy hangon fogják kikiáltani Zselét királynak, meztelen királynak! - mi már eddig is tudtuk, de a Nyugat adja meg a kegyelemdöfést. Zselé, ne várd meg! Köss békét!
Ergit
2023. október 15. 11:52
Lehet gyakorolni az "elengedést"! Most divat is, meg időszerű is ... nálatok is.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!