Két jó barát

2023. október 18. 18:04

Ma ez az ember Orbán Viktor egyetlen szövetségese Európában.

2023. október 18. 18:04
null
Hargitai Miklós
Hargitai Miklós

„Robert Fico miniszterelnök a koalíciós válság helyett inkább a magyarokkal való konfliktust választotta – írta 2009-ben a Magyar Nemzet. És tényleg: az északi szomszéd régi-új vezetője a kormánypolitika bevett eszközévé tette a szlovákiai magyarok életének keserítését. Csak címszavakban: a magyarnyelv-használat miatt megvert Malina Hedvig igazságkeresésének kisiklatása, a kisebbségeket jogfosztó Benes-dekrétumok érvényességének parlamenti határozatba foglalása, a magyar nyelvű oktatást korlátozó oktatási törvény és a nyelvhasználatot számos ponton korlátozó államnyelv-törvény elfogadása, a magyar szurkolók dunaszerdahelyi megveretése, a Sólyom-affér; a belpolitikai botrányok idején rutinszerűen előrántott magyar kártya – ez Fico eddigi politikai öröksége. És a lengyel választások eredménye nyomán úgy alakult, hogy ma ez az ember Orbán Viktor egyetlen szövetségese Európában, akinek a hatalomra juttatásáért az sem volt túl nagy ár, hogy magyar párt mára nincs a szlovák parlamentben.”

***

Nyitókép: VLADIMIR SIMICEK / AFP

 

Összesen 48 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lajoss
2023. október 21. 06:07
A két sötétéség…
Box Hill
2023. október 19. 19:48
Ez, meg azok a milliók, akik Orbánra szavaztak.
connorj
2023. október 19. 12:54
JERUZSÁLEM ÉRSEKE MÁR FELAJÁNLOTTA MAGÁT. RABBIK! EGY RABBIT EGY GYERMEKTÚSZÉRT EL FOGNAK FOGADNI. A RABBI ERŐS ÉS KI FOGJA BÍRNI A MEGÁLLAPODÁSÍG. A GYERMEKEK NEM, ÉS MARADANDÓAN SÉRÜLNEK EBBEN A PILLANATBAN IS. RABBIK! MENTSÉTEK MEG AZ ELRABOLT GYERMEKEKET!
Szuperszig
2023. október 19. 11:35
Ezt neked, ha érted: https://mek.oszk.hu/kiallitas/erdelyi/wassalbert.htm
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!