Jordan B. Peterson keményen nekiment egy demokrata képviselőnek az izraeli háború kapcsán

2023. október 13. 22:01

„Le kellene mondanod, és a következő két évtizedet egy zárdában kellene töltened, bűnbánatot tartva a bűneidért”.

2023. október 13. 22:01

Jordan B. Peterson klinikai pszichológus X-en közzétett bejegyzésében reagált Alexandria Ocasio-Cortez demokrata képviselőnek a szavaira, aki szerint az Egyesült Államok felelőssége az emberi jogok védelme, ami azt jelenti, hogy „támogatni kell az izraeli nép biztonságát és meg kell akadályozni a palesztinok etnikai tisztogatását”. 

Kedves Ms. Ocasio-Cortez: Ha egy kicsit is érdekelné Önt a Közel-Kelet »stabilitása és biztonsága«, akkor Ön és a pártja mindent megtettek volna azért, hogy a szaúdiakat bevonják az Ábrahámi-egyezménybe, és közben elszigeteljék Iránt” – kezdte levelét Peterson. 

Majd így folytatta: „Ehelyett Biden úgy döntött, hogy elidegeníti a lehetséges szaúdi szövetségeseinket, mert 

az idióta önző pártjuk nem volt hajlandó megadni Donald Trumpnak azt az elismerést, amit egyértelműen megérdemelt volna, 

amiért évtizedek óta a legjelentősebb közel-keleti békeszerződést közvetítette.”

Biden és a Demokraták a hibásak

Az író úgy látja, hogy az Izraelben történt szörnyűségek Bidenhez köthetők és az olyan „nárcisztikus, erényt fitogtató bolondokhoz”, mint a képviselőasszony. Mint fogalmaz, „a mérgező ál-könyörületességgel és az »ó-olyan aranyos« bohóckodással 

ön és a baloldal többi hasznos idiótái arra törekedtek, hogy a világon mindent az elnyomó és az elnyomott dinamikájába rendezzenek.”

Ennek két okát látja: egyrészt azért, mert „ez a legösszetettebb fogalmi jelenet, amit képesek felfogni és megérteni”, másrészt, hogy 

az áldozatok oldalán állhassanak, miközben fenntartják a kiváltságaikat, és nem hoznak valódi áldozatokat”.

„Még a kollégái is kezdik látni, hogy kicsoda ön, és a szövetségesei tipikus taktikái – a hírnév megkímélése, a pletykák, a kirekesztés és a démonizálás – ezúttal nem fognak működni” – írta bejegyzésében. 

Szégyenszemre ezen a héten átlépték a határt. 

Le kellene mondania, és a következő két évtizedet egy zárdában kellene töltenie, bűnbánatot tartva a bűneiért”

– zárta gondolatait Jordan B. Peterson.

Nyitókép: Földházi Árpád

 

 

Kapcsolódó cikkek a Háború Izraelben aktában.

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
powerage
2023. október 14. 09:31
Ezt egyébként teljesen organikusan csinálja és ez az önálló véleménye. https://www.youtube.com/watch?v=sOM8KesfNpU Mi a fasznak kell ilyen kesztyűbábokkal foglalkozni?
B_kanya
2023. október 14. 09:30
"Skywalker_bp 2023. október 14. 07:51 Kína hozta össze Iránt és Szaúd Arábiát és ez az egyezség volt a legfôbb akadálya - késleltetôje az Izraeli-Szaúdi Ábrahám egyezménynek." Írja a kis annie... Sajnos az idő lineáris.
Skywalker_bp
2023. október 14. 07:51
A volt pszichológus, ma már sok pénzért stadionokban koncertezô, minden korábbi valódi bátorságát önszántából lenullázó kanadai majom hülyeségeket beszél. Kína hozta össze Iránt és Szaúd Arábiát és ez az egyezség volt a legfôbb akadálya - késleltetôje az Izraeli-Szaúdi Ábrahám egyezménynek. Nem Biden.
74bro
2023. október 14. 07:20
Konkrét izraeli-palesztin kérdésekben óvatos vagyok, inkább csöndben maradnék, de át tudom érezni, amikor Peterson a demokrata és progresszív elit gyomorforgatóan álszent, hipokrata viselkedésétől hányingert kap. Képzeljük el, hogy Magyarországon 1947 után fennmarad a gazdasági eit, de retorikájában teljesen a kommunista propaganda stílusához igazodik. Képzeljük el, ahogy egy báró Széplakhy Arisztid a munkások és a parasztok elnyomásáról, az imperializmus és a félfeudális vidék borzalmairól szónokol saját jóságától meghatódva, miközben fizetett politikusai irányítják az országot, csemetéi a marxista-leninista egyetem sztárjai, ő pedig kastélyában dőzsöl és a szupergazdagok felelősségtől mentes életét élvezi. Ha ezt el tudjuk képzelni, akkor egy az egyben előttünk áll az amerikai uralkodó osztály demokrata variánsa. AOC egy jól fizetett lakája ennek a díszes társaságnak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!