Folytatódik a terror Európában: a brit hatóságok eltitkoltak egy Hamászhoz köthető terrortámadást

2023. október 21. 15:30

A szigetországban fontolgatják a maximális terrorfenyegetettségi szint bevezetését.

2023. október 21. 15:30
null

A The Telegraph beszámolója szerint már a hétfői brüsszeli terrortámadást megelőzően is történt egy hasonló támadás az Egyesült Királyságban, amelyet a Hamászhoz köthető elkövetők hajtottak végre – írta meg a Magyar Nemzet.

A támadás október 15-én történt Hartlepool városában, a brüsszeli terrortámadás előtt egy nappal. A szigetországba 2020-ban érkezett marokkói származású menekült 

megkéselt egy 70 éves férfit.

A hatóságok eltitkolták az esetet

Az eset azért különösen figyelemre méltó, mivel a hatóságok nem hozták nyilvánosságra, legalábbis nem terrorcselekményként kezelték az esetet. Annak ellenére, hogy az ország terrorfenyegetettségi szintje továbbra is a harmadik fokozaton áll.

A lap szerint a brit hírszerzési vezetők azt fontolgatják, hogy az Izrael és a Hamász közötti konfliktus miatt az országban a terrorfenyegetettségi szintet kritikusra, azaz a maximális éberségi szintre emeljék. 

Jelenleg a harmadik fokozat van érvényben az országban, kivéve Észak-Írországot, ahol súlyos szint van. Az elmúlt napokban olyan nyugat-európai országokban, ahol engedékeny bevándorláspolitikát folytattak, egyre gyakrabban jelentek meg hírek terrortámadásokról vagy terrorgyanús eseményekről. 

Példaként említik a hétfői brüsszeli esetet, amikor egy tunéziai bevándorló két svéd futballszurkolót ölt meg, valamint a múlt héten történt francia iskolai támadást, ahol egy tanárt gyilkoltak meg, miközben a támadó „Allah akbar!”-t kiáltott.

***

Nyitókép: MTI/AP/Sylvain Plazy

 

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
MaBaker
2023. október 21. 20:02
Hogy valakit megkésel egy migri Angliában az teljesen természetes és mindennapos. Nem tudom mitől lett volna ez hír.
Ergit
2023. október 21. 19:19
Terrorfenyegetési színt - az vajon náluk milyen?
istvanpeter
2023. október 21. 19:01
Mindez azonban még csak előjáték és az iszlám szellem fenntartását szolgáló gyakorlatozás. Az igazi tömeggyilkosságok majd akkor kezdődnek, amikor az európai muszlimok létszáma megközelíti a százmillió főt és nagyon sok bázist hoznak létre.
nempolitizalok-0
2023. október 21. 17:56
Nem kell izgatni a libsit, mert kijózanodik.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!