Eszement amerikai vélemény: Orbán Viktor segítheti Kínát az Egyesült Államok megtámadásában

2023. október 18. 08:52

Az egyik washingtoni lapban megjelent véleménycikk azt állítja, hogy Orbán Viktor segítségével támadhat meg amerikai hadihajókat Kína. A szerző teljesen kiakadt azon, hogy a magyar miniszterelnök találkozott a bolygó legfontosabb politikusai közül kettővel.

2023. október 18. 08:52
HSZI Csin-ping; ORBÁN Viktor

Orbán Viktor az uniós tagságát használja fel arra, hogy még a legenyhébb korlátozásokat is blokkolja, amelyek megakadályoznák, hogy nyugati technológia kerüljön Peking kezébe. Olyan technológia, amellyel Peking ballisztikus rakétákat fejleszthet, és akár amerikai hadihajókat is megtámadhat – többek között erről ír a Washington Examinerben megjelent eszement véleménycikkében Tom Rogan.

A szerző szerint nevetséges, hogy a magyar miniszterelnök és Alekszandar Vucsics szerb kormányfő a nemzeti érdekeket helyezik előtérbe, mert valójában „alárendeltségük a kommunista Kínának bizonyítja a nacionalista identitás sekélyes fikcióját", és hajlandók feláldozni a nemzeti szuverenitásukat a „kommunista aranyért".

Ezt is ajánljuk a témában

Az újságíró válogatott sértések mellett azt is állítja Orbán Viktorról, hogy Hszi Csin-ping házi kedvence lett, de szerinte a magyar miniszterelnök közben nem felejtette el bizonygatni Vlagyimir Putyinnak sem, hogy elkötelezett az Oroszország ellen bevezetett nyugati szankciók aláásásában.

Ezzel szemben egyébként maga az orosz elnök nyilatkozta azt, hogy Orbán Viktor ki tud állni az érdekeiért, és bár nem mindig egyeznek a nézeteik, ez nem akadályozza meg őket abban, hogy megpróbáljanak megoldást keresni a problémákra.

Ezt is ajánljuk a témában

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

Nyitókép: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

 

Összesen 104 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lajoss
2023. október 19. 19:08
Megnyugodtam,a csüngőhasú segítsége mindig kontraproduktív…😉
connorj
2023. október 19. 17:18
😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊
fabulon a bőre őre
2023. október 19. 11:34
Egy hónapja tették ki.
tapir32
2023. október 19. 09:29
A britek és amerikaiak nagy gyakorlattal rendelkeznek és igen kreatívak abban, hogy a saját bénázásukat, alkalmatlanságukat megideologizálják és erényt kovácsoljanak a tehetségtelenségükből és balfogásaikból. A felelősség áthárítása konyha moralizálással nyakon öntve az egyik fő eszközük e téren.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!