Elképesztő, miért szurkol a lengyel ellenzéknek a magyarellenes olasz lap

2023. október 16. 11:17

A magyar-lengyel szövetség felbomlásáért szurkol a Corriere delle Sera, amely szinte naponta tesz közzé cikket arról, hogyan változtathatja meg a lengyel választások végeredménye a két ország kapcsolatát.

2023. október 16. 11:17
TUSK, Donald

Az Orbán Viktorral és Magyarországgal kötött ideológiai szövetség egyre távolabb kerül, Lengyelországnak nem lesz euroszkeptikus vezetője – írja a Corriere delle Sera, amely a lengyel választások kapcsán

gyakorlatilag minden nap közzétesz egy cikket, amiben azt reméli, az ellenzék nyer, és felbomlik a magyar-lengyel szövetség.

Ezzel párhuzamosan a Corriere attól is retteg, hogy Szlovákia Magyarország útjára lép Robert Fico vezetésével, és „ukránellenes" lépésként nem szállít több fegyvert Ukrajnának. Ez egyébként rendszeres téma a nyugati lapokban.

A választás napján készült élő eredményváró műsorunkat itt visszanézheti:

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

Nyitókép: MTI/AP/Petr David Josek

 

Kapcsolódó cikkek a Lengyel választás aktában.

Összesen 61 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Scaevola
2023. október 17. 18:59
Csak nehogy ennek is "Álomsorsolás!" legyen a vége... ;-)
akkor ki
2023. október 16. 21:57
Hajrá buzik, hajrá nyakmetsző gyerek feldarabolók, hajrá liberál kommunisták, hajrá szarosgyurka, hajrá abnormális ideológiák! Így lesz újabb katasztrófa Európában?! Hát legyen! Állok elébe, de én az biztos, hogy továbbra is hiszek egy Istenben, hiszek a klasszikus családban, hiszek Magyarországban, és nem utolsó sorban magamban, mert az emberi normáimat nem adom fel holmiféle divatos hedonista elvekért, amik romba döntik a kontinensünket! Köszönje meg Európa a demens véngecinek, aki hercegnők előtt fingik és aki mögött az a pár ezer gennyláda áll, akik a világ pénzének a 80%-át uralják! Putyin indítsd el, pusztuljon a Föld! Nem érdemeljük meg az itteni létet, mert nem dobtuk ki időben a rohadt almát a ládából!
Namond
2023. október 16. 18:13
henrihenri A lengyelek leendő jobb életét nem hiszem, hisz pénzéhes - afféle orbánista - politikusok kerülhetnek hatalomra.
Namond
2023. október 16. 18:08
A Corriere delle Sera, nem magyar, hanem Orbán ellenes,
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!