Egykori Azov-parancsnok: Ha így megy tovább, meg fognak törni minket

2023. október 21. 12:33

Az oroszok erősségét abban látja a volt parancsnok, hogy „képesek saját fegyvereket gyártani, nem függnek más országok támogatásától”.

2023. október 21. 12:33
null

Az ukrán fegyveres erőknek nem sikerült „rövid háborút” vívniuk Oroszország ellen. Ennek oka az orosz hadsereg számos erőssége – mondta Andrij Bileckij, a 3. rohamdandár parancsnoka, az Azov egykori vezetője az Ukrajinszka Pravdának adott interjújában, melyet az Index szemlézett..

Az oroszok erősségét abban látja, hogy „képesek saját fegyvereket gyártani, nem függnek más országok támogatásától”.

„Vajon mi 50–100 darab F–16-ossal képesek leszünk-e felérni az orosz légierő csoportjához? Nem fogunk. Képesek leszünk-e valaha is egyenlővé válni a lövegek számában? Páncélozott járművek tekintetében? Valószínűleg nem leszünk képesek rá”

– mondta Bileckij. Az orosz hadsereg fő problémáját a rosszul kiképzett szárazföldi csapatokban látja, valamint úgy látja, hogy az oroszoknak a kommunikációval és a műszaki hírszerzéssel is gondjaik vannak. 

Hozzátette: 

Egyelőre egyáltalán nem érződik, hogy Oroszországnak gondjai lennének a mozgósítási erőforrásokkal”.

„Ha kiképzetlen, rosszul motivált egységek ellen harcolunk orosz kiképzetlen, rosszul motivált egységek ellen, akkor előbb-utóbb meg fognak törni minket egy elemi okból – többen vannak”

– fogalmazott az ukrán parancsnok. 

Szerinte az ukrán hadseregnek javítania kellene a harci kiképzés minőségén. „Ugyanakkor a frontra érkező újoncok gyakran nem tudják, hogyan kell kezelni a fegyvereket, és hiányoznak az alapvető készségek, még olyanok is, mint például a sebesülés ellátása” – mondta az interjúban. 

Nyitókép: illusztráció / MT/EPA/ Orosz Védelmi Minisztérium

 

Összesen 152 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Reszelő Aladár
2023. október 23. 00:28
Óriási megfejtés. Ha Dr Miniszterelnök mondja ki ugyanezt, akkor az EP lipsi szárny azonnali légicsapást kezdene követelni Budapest ellen, mert a palesztin nép nem a Hamasz, a lengyel nép már nem Kaczynski, de minden orosz Putyin és minden magyar Orbán.
lajajakab11
2023. október 22. 09:37
moszkovitáknak INGYEN OROSZ RULETT dupla golyóval! Körönként metiles VODKA " KREMLIN Special Stalinskaya" grátisz! ínyenceknek polóniumos KAVIÁR extra! Haladóknak noviCSOKI ! csak a félkegyelműek írjanak vissza ide!!! JELENTKEZŐK(alul):
Lakat1983
2023. október 22. 01:48
Jó reggelt kívánunk.
Dunhill67
2023. október 21. 19:49
nah,jó reggelt....és ezen másfél évig gondolkodtatok?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!