Egy bácskertesi férfi 5,67-es véralkoholszinttel megdöntötte a részegség világrekordját

2023. október 03. 10:22

Tíz, tizenkét embert is kispadra küldene ez a mennnyiség, de a férfi nemcsak hogy életben maradt, hanem a többi egészségügyi értéke is a normális tartományban mozgott.

2023. október 03. 10:22
null

Óriási rekorddöntés volt a 80 százalékban magyarok által lakott szerbiai Bácskertesen. A helyi rendőrök megszondáztattak egy, a gyanú alapján erősen ittas kerékpárost, akinek véralkoholszintje – írd és mondd – 5,67 ezrelék volt abban a pillanatban. 

Már az 5 ezrelék is halálos dózis, eddig a bácskertesi férfin kívül egy embernek sikerült efölé jutni, és túlélni: egy argentin autósnak 2022-ben. A harmadik helyen egy spanyol férfi áll, aki 2016-ban fújt 4,75-ös értéket.

Az első helyet azonban mostantól a vajdasági férfi tartja, aki ráadásul azzal is megfejelte „teljesítményét”, hogy a többi egészségügyi értéke a normális tartományban mozgott, miközben az orvosok azt sem értették, hogy hogy maradhatott életben ennyi alkohol után. Több orvosi szaklap és szakértők azt állítják, hogy ennyi alkohol, amely a részegség ezen szintjéhez vezet, az jó eséllyel 10-12 embert is kispadra küldene. Az 5 ezrelékes véralkoholszint a legtöbb embernél már halálos dózis, írja az alkoholizam.com: megbénítja a lélegzési központot, ezzel egyidejűleg a vérkeringés is leáll.

Nyitókép: MTI/EPA/Makszim Sipenkov

 

Karácsonyi előfizetési akció

Kapcsolódó cikkek

 
 
 
 

Ezek is érdekelhetik