Dezertálással vádolják a katonát, aki egyes feltételezések szerint „rasszizmus” miatt szökött Észak-Koreába

2023. október 20. 13:21

A feltételezések szerint nyolc váddal kell majd szembenéznie. Állítólag korábban gyermekekről készült szexuális képek birtoklásával is vádolták.

2023. október 20. 13:21

A Mandiner korábban beszámolt róla, hogy egy 23 éves Travis King nevű amerikai férfi még július 18-án, egy vezetett túra alkalmával szaladt át a két Koreát elválasztó zónán. King beismerte, hogy illegálisan lépte át a határt, és menedéket keresett északon. Észak-Korea szerint azért lépett be a területére egy amerikai katona, mert „embertelen bánásmódot, és faji megkülönböztetést” tapasztalt a hadseregben.

A legújabb hírek szerint a katona hazatért az Egyesült Államokba.

A feltételezések szerint nyolc váddal kell szembenéznie

– írta meg a BBC.

A lap közölte, hogy korábban King közlegény két hónapot töltött fogságban Dél-Koreában azzal a váddal, hogy két embert bántalmazott és megrúgott egy rendőrautót. Időközben az is kiderült, hogy

gyermekekről készült szexuális képek birtoklásával is vádolták.

A lap szerint még mindig keveset lehet tudni arról, hogyan bántak vele Észak-Koreában, miért menekült oda, és végül miért döntött Phenjan a szabadon bocsátása mellett.

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: ANTHONY WALLACE / AFP

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
templar62
2023. október 23. 14:16
Balfax
Ninini
2023. október 20. 19:13
Akkor jó ötletnek tűnt a fickó szerint.
Roadkill
2023. október 20. 15:16
be kellett volna fogni gyapotot szedni
Aegopolis.
2023. október 20. 15:05
Dezertálással vádolják... Mégis mi másnak lehet nevezni az ilyesmit, mint dezertálásnak?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!