„Bibi cserbenhagyott minket” – keményen kiosztotta Netanjahut Donald Trump

2023. október 12. 12:40

Trump szerint az izraeli vezető nem segített Amerikának az iráni Iszlám Forradalmi Gárda parancsnokának 2020-as kiiktatásában, de később mégis megpróbálta learatni a dicsőséget érte.

2023. október 12. 12:40
null

Donald Trump volt amerikai elnök szerda este bírálta Benjámin Netanjahu miniszterelnököt, és azt állította, hogy Netanjahu nem segített az Egyesült Államoknak kiiktatni Kaszem Szoleimáni iráni tábornokot, akit egy 2020-as iraki amerikai légicsapás során likvidáltak – írja az Israel National News.

A floridai West Palm Beachen tartott beszédében Trump azt állította, hogy Netanjahu ennek ellenére később megpróbálta learatni a babérokat, és elkérkedni az amerikaiak sikerével.

Soha nem fogom elfelejteni, hogy Bibi Netanjahu cserbenhagyott minket. Ez nagyon szörnyű dolog volt”

– fogalmazott Trump.

„Szóval, csalódottak voltunk emiatt. Nagyon csalódtunk, de mi magunk végeztük el a munkát, de abszolút precíz, csodálatos, gyönyörű munka volt. És akkor Bibi megpróbálta learatni a babérokat. Ettől nem éreztem magam túl jól, de semmi baj. Szóval, meg kell erősíteniük magukat” – tette hozzá.

Izrael jelenlegi Hamász elleni háborúját kommentálva a volt elnök utalt arra, hogy ez azért történt, mert a 2020-as amerikai választásokat „elcsalták”. Ha ez nem történt volna meg, szerinte ma senki nem támadt volna meg Izraelt.

Nyitókép: Saul Loeb / AFP

 

Kapcsolódó cikkek a Háború Izraelben aktában.

Kinek van iGÁZA?

Adva van tehát két ősi nagykultúra, a zsidóság s a perzsák, amelyek egymás kölcsönös megsemmisítésében látják a „megoldást” nemcsak önmaguk, de az egész emberiség számára.

2024.10.14 12:07

Összesen 42 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2023. október 12. 16:20
Gyilkosság, mint gyönyörű munka? Hát ízlések és pofonok különbözőek.
Héja
2023. október 12. 16:16
Ha így van, tényleg Netán Jahu hibája, azaz pofátlansága volt.
SzkeptiKUSS
2023. október 12. 15:31
Meggyengült a hazafias vallásos réteg és megerősödött a liberális, inkább kozmopolita zsidóság. Hatalmi káoszhoz vezetett és a kormányok politikai erőtlenségéhez. Ha ez tovább folytatódik Izraelnek vége.
Kovács Ubul
2023. október 12. 15:29
"abszolút precíz, csodálatos, gyönyörű munka volt" mondta a békepárti Trump a "pólusváltó" putyinistakedvenc iráni tábornok likvidálásáról. A fideszmuszkáknak egyre kínosabb az igazodás :)))
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!