Az izraeli konfliktus rámutatott: a TikTok könnyen a terroristák fegyverévé válhat

2023. október 23. 08:23

A felületen megjelenő hamis információk a legfiatalabbakhoz jutnak el.

2023. október 23. 08:23
FRANCE - ILLUSTRATION - MOBILE APP - TIKTOK

Több mint 500 ezer videót és 8 ezer élő közvetítést távolítottak el az izraeli–palesztin konfliktussal kapcsolatban a TikTokról, mivel azokban félretájékoztatták az embereket. A hamis információ terjedése pedig komoly problémákhoz vezethet – írja cikkében a Világgazdaság.

A Hamász terrortámadását követően a TikTok több arabul és héberül beszélő embert bízott meg azzal, hogy szűrjék ki a dezinformációs tartalmakat, miután az EU figyelmeztette a közösségi média platformot – írja a The Guardian.

A TikTok erre egy külön parancsnoki központot hozott létre, ahol megvizsgálják a legújabb konfliktust, és frissítették automatizált észlelőrendszert, hogy mihamarabb megtalálja az erőszakos tartalmakat.

Thierry Breton belső piacért felelős uniós biztos szerint a TikToknak azért is különösen nagy a felelőssége, mert rengeteg a fiatal, gyerek felhasználó, akiket meg kell óvni a megrázó tartalmaktól, például a túszejtésről szóló videóktól, valamint attól is hogy hamis és manipulált képeket lássanak.

Az Európai Unió korábban közölte, vizsgálatot indít az X ellen a konfliktussal kapcsolatos dezinformáció miatt, és megrovásban részesítette a Facebookot kiadó Metát is. 

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: Lilian Cazabet / Hans Lucas / Hans Lucas via AFP


 


 

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
alexandrosz-2
2023. október 23. 21:32
A zsidót mindig is zavarta a gojok szólásszabadsága. Ezert cenzúrázott kommunistaként és libsiként is aljas módon. De ez kivaló precedens arra, amikor majd az ő jogaikat törlik el a goj népek.
Chardonnay99
2023. október 23. 13:13
A Facebook persze nem, lásd az ún. arab tavaszt. Itt is az a kérdés, kinek profitál a háborúkból, ha az USA, akkor minden frankó, ha például Kína, akkor itt a világvége.
ördöngös pepecselés
2023. október 23. 08:55
logikus én se hiszek csak annak a hazugságnak amit én terjesztek a tiktok, a f@szbúk, az X, az internácik, az arabok, a zsidók, az oroszok stb. is így vannak vele
connorj
2023. október 23. 08:34
https://vm.tiktok.com/ZGJwxN8yd/ 😎😎😎😎😎😎😎😎😎😎😎😎😎 😎😎😎😎😎😎😎😎😎😎😎😎😎 😎😎😎😎😎😎😎😎😎😎😎😎😎
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!