Az iráni ajatollah egyik tanácsadója gratulált a Hamásznak az izraeli támadásokért

2023. október 07. 16:04

„Palesztina és Jeruzsálem felszabadításáig kiállunk a palesztin harcosok mellett” – mondta Yahya Rahim Safavit.

2023. október 07. 16:04
null

Ali Hámenei ajatollah egyik tanácsadója, Yahya Rahim Safavi gratulált a palesztin harcosoknak az elmúlt évek legnagyobb Izrael elleni támadásához – írja az ISNA félhivatalos iráni hírportálra hivatkozva a Reuters.

Gratulálunk a palesztin harcosoknak” 

– idézte a portál Yahya Rahim Safavit. – „Palesztina és Jeruzsálem felszabadításáig kiállunk a palesztin harcosok mellett.”

A palesztin szervezet fegyveresei szombat reggel rakéták tucatjait lőtték Izrael déli és középső részére a Gázai övezetből. A támadás után az iráni tévé olyan felvételeket mutatott, amin a parlamenti képviselők azt skandálják: Halál Izraelre!, illetve Palesztina győz, Izrael elpusztul!

Ahogy azt a Mandineren is megírtuk, Izrael az elmúlt években felkészült a Gázából érkező rakétatámadásokra, a Vaskupola rakétavédelmi rendszer segítségével a terroristák rakétáit nagy arányban hatástalanította. Azonban

a terroristák betörése Izraelbe teljesen váratlanul érte az országot.

A megtámadott települések sok esetben néhány kilométerre helyezkednek el a gázai határkerítéstől. 

Az izraeli média beszámolói szerint több katonát és civilt elraboltak és átvittek Gázába a palesztin fegyveresek. Ezt látszólag megerősítik a közösségi oldalakon terjedő képek, amelyek fogva tartott izraelieket ábrázolnak.

Ezt is ajánljuk a témában

Minden, amit eddig tudunk az izraeli háborúról

„Háborúban állunk!” – jelentette be Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök szombaton. A palesztinok nem várt támadást indítottak a Gáza határához közeli izraeli települések ellen. Összefoglalónk!

Nyitókép: Anadolu Agency / AFP

 

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
korona.2.0
2023. október 07. 18:31
Ez előbb-utóbb bekövetkezett volna. 1948 - 2023
Kormánypárti2
2023. október 07. 17:18
Ahogy a nemzetközi helyzet kinéz, holnap vagy holnapután eltörlik a holokauszt tagadás bűncselekménységét is. Izrael valamiért kiesett a pixisből, (csak nem Netanjáhú elnöksége a probléma?? ) így valakik megtámogatták a palesztinokat néhány rakétával. Úgy kb. azok. akik lelőtték a török drónt is, mert az veszélyeztette a kurd elvtársakba fektetett tőke megtérülését.
auditorium
2023. október 07. 17:00
Egy húron pendülnek. A fanatizmus elboritotta az agyukat. A Nobel-békedijas kétgyerekes asszonyt 31 évre itélték el Iránban, mert a nők egyenjogúságáért harcol. Az egyenjogúság Iránban csak azt jelentené, hogy tanulhatnak a nők is és nem kell földig lefátyolozva, férfi kiséretében kimenni az utcára. A Nobel-dijas Narges Mohammadi 8 éve nem látta két gyerekét, jelenleg is egy 2x3 méteres börtönbe zárták, a külvilágtól teljesen elzárva. Ilyen gratulál a palesztin terrorszervezetnek, mely megszeg minden békeszerződést és időnként robbantgat vagy rakétákat lő Izrael területére .
sentimental
2023. október 07. 16:42
nempolitizalok-0sentimental 2023. október 07. 16:36 Ezeknek a híreknek a nagyrészért úgy írja valaki ,mint Rákosi propagandájában. Meglehet érezni az írások "ízéről". Mind ugyanolyan ,tömegtermelt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!