Az El Mundo soha nem unja meg: a spanyol lap szerint Orbán teljesen elszigetelődött Brüsszelben

2023. október 30. 14:52

A szerző úgy véli, Magyarország a legnagyobb probléma és fenyegetés az uniós intézmények működésére nézve.

2023. október 30. 14:52
null

Az El Mundo brüsszeli tudósítója szombaton megjelent cikkében azt írja, az uniós csúcstalálkozó előtt készült hang nélküli sajtófelvételek jól mutatják: Orbán Viktornak nem volt kivel beszélgetnie.

A szerző kiemeli, a legtöbb esetben szükség van a kontextusra is az ilyen képek értelmezéséhez, jelen esetben viszont egyértelműen látszik: Magyarország a probléma és mindennapos fenyegetés az uniós intézmények működésére nézve. 

Szerinte ez az elszigeteltség minden korábbinál látványosabb volt most, amikor az uniós vezetők lelkesen fogadták Donald Tuskot. A szerző kiemeli, az ukrajnai háború a visegrádi csoport működésében is változást hozott. Míg korábban egy szilárd, egységes tömbként jelentek meg, mostanra Lengyelország Kijev legnagyobb szövetségese, Magyarország pedig fő riválisa lett. 

Orbán most, a lengyel választásokkal elveszített egy nagy szövetségest, új szövetségese,

 Robert Fico pedig  „tigrisként mutatja be magát, de nem más, mint egy cica”, aki „nem képes úgy ellenállni a nyomásnak, mint Orbán”.

„Amikor Orbán 2010-ben megnyerte a választásokat, első útja Varsóba vezetett, ahol Tusk szeretettel fogadta. Most, amikor Tusk visszatér a hatalomba, Orbán Pekingbe utazott, ahol találkozott Putyinnal” – idézi az El Mundo egy budapesti elemző összegzését, majd hozzáteszi: „Brüsszelben pedig azt ünneplik, hogy Orbán még sosem volt olyan egyedül, mint most”.

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

Nyitókép: Ludovic MARIN / AFP

 

Összesen 39 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Palatin
2023. október 31. 08:54
Orbán pontosan tudja, hogy kitöl kell elszigetelödni és kivel kell tárgyalni. Ö egy zseniális politikai vezetö, mellette a hazaáruló csibészek joggal nem jutnak labdához, ezért próbálják hazugságokkal, trágáságokkal támadni, de ö fütyül ezekre az idétlenkedésekre. Az ellenlábasait, ellenségeit ezért az unióban is, itthon is majd megeszi a frász, érzik, hogy ezt a hegyet nem fogják tudni megmászni. Ami pl. a nemzetellenes ballibsi magyar ellenzéket illeti, - akik már eszelös ámokfutókká lettek ettöl a belsö gyötrelemtöl -, ök még oxigén palackkal sem tudnák megmászni Orbán kukába dobott, elhasznált papucsát sem. A gyurcsányista ellenzék annyira utálja a saját hazáját, a saját honfitársait, hogy ök a magyarok minden sikerét egy sorscsapásként élik meg. Az ellenzéket egyáltalán nem érdeklik se a választók, se az ország. A Fidesznél Magyarország számára jobb alternativa még évtizedekig nem lesz. Elöbb ki kell halni a gyurcsányistáknak ahhoz, hogy egy új, normális ellenzék szülessen.
Sztrovacsek
2023. október 30. 17:57
Brüsszelben elszigetelődött, Kínában meg elköteleződött. oszt jó napot
lemez
2023. október 30. 17:26
Mi az az unios intézmény?Usa gyarmat az.Semmi kóze europához.
Chekke-Faint
2023. október 30. 17:06
Jó akkor majd Kína letépi a szigetelő szalagokat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!